• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Επένδυση – μαμούθ από την Παπαστράτος: Δίνει 300 εκατ. ευρώ για 400 θέσεις εργασίας

    • NewsRoom
    Παπαστράτος

    Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος


    Η Παπαστράτος, θυγατρική της πολυεθνικής Philip Morris, προχωρά στην υλοποίηση επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα. Γνωστή για τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης, η διοίκηση της καπνοβιομηχανίας ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης (22 Μαρτίου) ότι θα δημιουργηθούν 400 νέες θέσεις απασχόλησης, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη που έχει ανακοινωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

    Οι θέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS. Έτσι, η εταιρεία συνεισφέρει άμεσα οφέλη στην ελληνική οικονομία, στον πρωτογενή τομέα και στην κοινωνία. Το όραμα της Παπαστράτος είναι ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου.

    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη (22 Μαρτίου), στο Ζάππειο Μέγαρο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, παρουσίασε το επενδυτικό σχέδιο, τους στόχους, αλλά και τα άμεσα, απτά οφέλη που θα προκύψουν από τη νέα επένδυση.

    Πιο συγκεκριμένα, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει την ανέγερση τριών νέων κτηρίων στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο. Το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση. Σε αυτές τις νέες εγκαταστάσεις θα παράγονται οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στο καινοτόμο “τσιγάρο” της Philip Morris το IQOS που έχει κερδίσει ήδη μερίδα καταναλωτών.

    Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε 10 μήνες από σήμερα, ενώ τα μηχανήματα τα οποία έχουν ήδη παραγγελθεί θα φθάσουν στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος το φθινόπωρο. Να σημειωθεί ότι έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την αδειοδότηση.

    Μέσω της νέας επένδυσης – η οποία είναι ζωτικής σημασίας και για την ελληνική καπνοκαλλιέργεια, καθώς συμβάλλει στη διασφάλιση του μέλλοντος χιλιάδων καπνοκαλλιεργητών – θα παράγονται 20 δισεκατομμύρια ράβδοι καπνού IQOS.  Η Philip Morris International και η Παπαστράτος συνεχίζουν να απορροφούν και να εξάγουν σε όλο τον κόσμο ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου, τα οποία θα καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο χαρμάνι και των νέων ράβδων καπνού. Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, η νέα επένδυση θα δώσει ανάσα αισιοδοξίας στην κοινωνία, ενώ η Ελλάδα θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα διεθνή αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί με μεγάλη ταχύτητα.

    Σημειώνεται ότι από το 2003 η Philip Morris International και η Παπαστράτος έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

    Κείμενο: Λυδία Μώρου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Μεγάλη πρόκληση η επιστροφή στην κερδοφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Metron Logistics: Αναλαμβάνει την πανελλαδική διανομή της Παπαστράτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Top Employer Institute: «Κορυφαίος εργοδότης» στην Ελλάδα η Παπαστράτος «Κορυφαίος εργοδότης» στην Ευρώπη και τον κόσμο η Philip Morris International

     



    ΣΧΟΛΙΑ