• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Ένας ειδικός αξιολογεί τα 5 καλύτερα γεύματα σε αεροπορικές εταιρίες-Τι λέει για την Aegean Airlines

    • NewsRoom
    αεροπορικές εταιρίες


    Τα γεύματα στις αεροπορικές εταιρίες γενικότερα λαμβάνουν αρνητικές κριτικές – και ένας άντρας πιστεύει ότι αυτή η προκατάληψη είναι λανθασμένη. Μιλώντας στο Business Insider, ο Nik Loukas, συγγραφέας του InflightFeed και επαγγελματίας βετεράνος της βιομηχανίας, δήλωσε: «Τα τελευταία 5 χρόνια, οι αεροπορικές εταιρίες, προσπαθούν σκληρά να ξεπεράσουν η μια την άλλη με το είδος των γευμάτων που προσφέρουν».

    Καλή ή κακή, η αεροπορική εταιρία, πάντοτε αφήνει κάποια εντύπωση στον ταξιδιώτη μέσω του φαγητού που προσφέρει. «Όταν οι άνθρωποι κατεβαίνουν από το αεροπλάνο, έχοντας φτάσει στον προορισμό τους, μιλούν για δυο πράγματα: το πλήρωμα και το φαγητό».

    Ο Loukas πιστεύει  πως είναι η περιέργεια του να τρως ένα γεύμα στα 30.000 πόδια με ταχύτητα 800 χιλιόμετρα την ώρα, που χαράσσει την καθημερινή αυτή συνήθεια στην μνήμη των επιβατών.«Δεν είναι φυσιολογικό»., όπως αναφέρει και ο ίδιος.

    Μας είπε λοιπόν τις 5 αεροπορικές εταιρίες με τα καλύτερα γεύματα και τι λέει για την Aegean Airlines:

    Austrian Airlines – «Αδιαμφισβήτητα το καλύτερο πρωινό που έχω φάει σε αεροπλάνο.»

    Singapore Airlines-«Οι επιλογές γευμάτων κατά τη διάρκεια πτήσεων…ακόμα και στην οικονομική θέση είναι φανταστικά.»

    Scandinavian Airlines – «Όπως είναι το φαγητό σε ένα δροσερό,σκανδιναβικό εστιατόριο.»

    Air Europa-«Σαν να τρως φαγητό από μια αγορά αγροτών, τόσο φρέσκο.»

    Turkish Airlines-«Τα γεύματά τους είναι…από τα καλύτερα στον κόσμο.»

    Aegean Airlines

    Σύμφωνα με τον συγγραφέα του InflightFeed, Nik Loukas,  τα γεύματα της αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines, ποικίλλουν ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης και την κατηγορία της καμπίνας. Η αεροπορική εταιρία προωθεί την ελληνική κουζίνα μέσω της “Γεύσης στην Ελλάδα” κατά τη διάρκεια της πτήσης, τόσο για τους πελάτες της οικονομικής θέσης όσο και για εκείνους της business class.

    ECONOMY CLASS

    Στις ελληνικές εγχώριες πτήσεις, σνακς όπως κρουασάν ή ξηροί καρποί, σερβίρονται με την επιλογή ενός ζεστού ή κρύου ροφήματος.  Στις διεθνείς υπηρεσίες, η εταιρεία προσφέρει ζεστά γεύματα ή σνακς σε κουτιά (ανάλογα με τη διάρκεια της πτήσης), συνήθως με ένα ελληνικό εμπνευσμένο πιάτο. Όλα τα ποτά είναι δωρεάν.

    Aegean Airlines

    BUSINESS CLASS

    Στις ελληνικές εγχώριες πτήσεις, της Aegean Airlines, η business class προσφέρει μια επιλογή κρύου γεύματος. Στις διεθνείς πτήσεις, η εταιρία προσφέρει δύο επιλογές ζεστού γεύματος, που θα αποτελούν μέρος ενός γεύματος τριών πιάτων. Η αεροπορική εταιρεία συνεργάζεται σήμερα με τον σεφ Νίκο Σαράντο, που χρησιμοποιεί παραδοσιακές ελληνικές συνταγές που βασίζονται σε ποιοτικά υλικά.

    SPECIAL MEALS

    Θα πρέπει να παραγγείλετε τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης και συνήθως να το κανονίζετε τη στιγμή της κράτησης ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου. Διατίθεται μόνο για τις διεθνείς πτήσεις. Οι επιλογές των γευμάτων περιλαμβάνουν: πιατέλα φρούτων, χωρίς γλουτένη, κοσέρ, χαμηλά σε θερμίδες, χαμηλά σε χοληστερόλη, χαμηλά σε πρωτεΐνες,  μουσουλμανικό γεύμα, Oriental γεύμα, Θαλασσινά, γεύμα χορτοφάγων και Ovo Lacto. Επίσης περιλαμβάνονται γεύματα για διαβητικούς.

    Κείμενο: Ιωάννα Κατσίμπα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρολόγια που έμειναν στην ιστορία του κινηματογράφου για το ιδιαίτερο στυλ τους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Next Generation Leaders: 17χρονος περιζήτητος fashion designer προκαλεί «σεισμό» στον βαρετό κόσμο της μόδας 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτό είναι το απόλυτο ανδρικό σπίτι (video)



    ΣΧΟΛΙΑ