• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Χάρης Θεοχάρης: Δεν περιλαμβάνονται στην απαγόρευση τα καταλύματα Airbnb

    • NewsRoom
    Χάρης Θεοχάρης

    Χάρης Θεοχάρης


    Δύσκολη χαρακτήρισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την περίοδο μέχρι το Πάσχα και ίσως και ακόμα πιο μετά στον τουρισμό, εκτιμώντας πως θα είναι δύσκολο και το καλοκαίρι.

    Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό υπάρχει ήδη πρόνοια έως τέλος Μαΐου, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης στην ΕΡΤ, καθώς «ήδη υπάρχει επέκταση κατά δύο μήνες του χειμερινού επιδόματος που παίρνουν, είτε έληγε τον Γενάρη, είτε Φεβρουάριο είτε Μάρτιο, παίρνουν επίδομα και για Απρίλιο και Μάιο».

    Για την αναστολή λειτουργίας ξενοδοχείων, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, ο κ. Θεοχάρης είπε πως δεν αφορά τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb επειδή η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων δεν τα αφορά, τέτοιοι αριθμοί εντοπίζονται κυρίως στα ξενοδοχεία.

    Σχετικά με τα ταξιδιωτικά γραφεία, που έχουν υποστεί μεγάλο πλήγμα στην κρίση με τον κορονοϊό, καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και για τα 800 ευρώ, όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, προαναγγέλλοντας πως θα γίνουν σήμερα και οι εξειδικεύσεις. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες και σε συνεργασία μαζί τους αν υπάρχουν «τρύπες» στο δίχτυ ασφαλείας, για να τις διορθώσουμε, πρόσθεσε.

    «Πρέπει όλοι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις, είναι λάθος να μετακινούμαστε στην επαρχία νομίζοντας πως η νόσος δεν θα μας βρει εκεί, όπου και οι υγειονομικές υποδομές είναι μικρότερες» τόνισε ο κ. Θεοχάρης, απευθύνοντας έκκληση προς όλους: «Δεν είναι παιχνίδι είναι πόλεμος αυτή η κατάσταση, όλοι να είμαστε στοιχισμένοι στον κοινό σκοπό να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους».



    ΣΧΟΛΙΑ