• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    ΧΑ: Έκτη ανοδική συνεδρίαση και κέρδη 14,8 εκατ. ευρώ για το Mr Jumbo

    Απόστολος Βακάκης. Επικεφαλής της εταιρείας Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, επικεφαλής Ομίλου Jumbo


    Μετά από αρκετή νευρικότητα, διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμου, το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) τερμάτισε με κέρδη για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Με τη στήριξη της Εθνικής, που γύρισε σε θετικό έδαφος και άλλων τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο γ.δ. έκλεισε με άνοδο, ενώ τα συνολική κέρδη των έξι συνεδριάσεων ανέρχονται σε 9,4%.

    Μεγάλος νικητής της συνεδρίασης αναδείχθηκε ο Απόστολος Βακάκης της Jumbo, καθώς με βάση  την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αξία των μετοχών του αυξήθηκε κατά 14,8 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε ο Δημ. Κουτσολιούτσος (Folli Follie), οι μετοχές του οποίου κατέγραψαν κέρδη 10,2 εκατ. ευρώ.

    Το ενδιαφέρον της αγοράς επικεντρώθηκε στα σενάρια σχετικά με το αν θα γίνει ή αν έχει τελικά ακυρωθεί η συνάντηση του Washington Group στο Βερολίνο.

    Στο μεταξύ,  όπως αναφέρει το mononews.gr αύριο και μεθαύριο οι ξένοι επενδυτές θα θέσουν υπό το μικροσκόπιό τους τις πραγματικές προοπτικές της οικονομίας και των τραπεζών. Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ξεκινά αύριο κλειστή εκδήλωση, στην οποία θα βρίσκονται δεκαπέντε ξένοι επενδυτές, μεταξύ των οποίων η Morgan Stanley Investment Management, η Lone Star, η Centerbridge, η Chenavari Investment Managers, η Trend Capital, η Achmea κ.ά.

    Το αντικείμενο της κεκλεισμένων των θυρών εκδήλωσης που είναι “2017: Το έτος ανάκαμψης της ελληνικής Οικονομίας”, συμπυκνώνει σε μία φράση τις προσδοκίες και τα ερωτηματικά των ξένων επενδυτών. Και όλα αυτά μετά την “αχτίδα” ανάκαμψης το γ΄ τρίμηνο 2016 (ανάπτυξη 0,5% από το προηγούμενο τρίμηνο και 1,5% από το γ΄ τρίμηνο του 2015) και αμέσως μετά την κατάθεση του νέου κρατικού προϋπολογισμού.

    Τα μηνύματα που θα υπάρξουν από αυτές τις συναντήσεις θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την περαιτέρω πορεία του ΧΑ.

    Η συνεδρίαση

    Ο γενικός δείκτης στο ΧΑ έκλεισε με κέρδη 0,21% στις 632,52 μονάδες, ενώ σήμερα σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 626,57 μονάδες και υψηλότερη στις 634,28 μονάδες.  Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 76,5 εκατ. ευρώ.

    Μικτή εικόνα εμφάνισε η υψηλή κεφαλαιοποίηση, με την Jumbo να ξεχωρίζει κλείνοντας με κέρδη 3,23% και τις ΓΕΚ Τέρνα και Folli Follie να την ακολουθούν με άνοδο 2,23% και 2,16% αντίστοιχα. Κέρδη 1,4% κατέγραψαν οι μετοχές των Aegean και ΟΤΕ, ενώ περιορισμένα κέρδη σημείωσαν οι Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ, Grivalia, Τιτάν, Εθνική, ΟΛΠ και ΟΠΑΠ.

    Στον αντίποδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια δέχθηκαν πιέσεις κλείνοντας τελικά με απώλειες 3,21%, με τη ΔΕΗ να ακολουθεί με πτώση -2,42%. Άνω του 1% ήταν οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και ΕΕΕ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΧΑΕ, Λάμδα, Alpha Bank, Βιοχαλκο, Πειραιώς, Eurobank και Motor Oil.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκανε την έκπληξη ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στην Εθνική Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:H Goldman Sachs διατάζει: Short σε ευρώ και στερλίνα έναντι του δολαρίου

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Πότε θα φτάσει το ευρώ με το δολάριο στην απόλυτη ισοτιμία

     



    ΣΧΟΛΙΑ