• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μυτιληναίος, Βακάκης και Στασινόπουλος κράτησαν την αγορά πάνω από τις 900 μονάδες


    Μετά το διεθνές ρεζιλίκι που υπέστη η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά από το blackout στο τεχνικό σύστημα του Χ.Α. και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, το Χρηματιστήριο επέστρεψε στην δική του πραγματικότητα.

    Εστιάζοντας σε μεμονωμένα χαρτιά, πληροφορική, ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48, Μυτιληναίο, Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70, η αγορά φαίνεται να τα βρίσκει δύσκολα στην κίνηση πάνω από τις 900 μονάδες.

    Το γεγονός ότι ανακόπηκε η προσδοκία για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P την περασμένη Παρασκευή, φαίνεται ότι ασκεί επίδραση στην επενδυτική ψυχολογία.

    Ωστόσο, ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 έδωσε την υπόσχεση ότι και το τρίτο για τις εισηγμένες είναι ενθαρρυντικό, δικαιολογώντας τις αποτιμήσεις τους στο ταμπλό.

    Η Citigroup επιβεβαιώνει την τιμή στόχο των 31,5 ευρώ με τα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή να ανέρχονται κοντά στο 40%. Από την άλλη, οι επενδυτές περιμένουν σαφέστερα δείγματα γραμμής, ενώ η εβδομάδα αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στις μετοχές, καθώς θεωρείται ότι ουκ ολίγοι, Έλληνες και ξένοι, θα θελήσουν να κατοχυρώσουν ρευστότητα για να μπουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

    Η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί πέριξ της περιοχής των 9 ευρώ, ενδεχομένως λίγο πιο κάτω, όπως εκτιμούν χρηματιστηριακοί παράγοντες.

    Η CVC δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να επενδύσει για να αποκτήσει ποσοστό 10% έως 395 εκατ. ευρώ, όχι όμως, πάνω από τα 9 ευρώ.

    Η απόφαση αυτή διαμορφώνει δεδομένα, όπως το ότι η αύξηση να γίνει σε όρους αγοράς και χωρίς discount.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 902 μονάδες και με μικρά κέρδη 0,10%, χωρίς ιδιαίτερα ανοδικό εύρος (906) διακύμανσης.

    Οι συναλλαγές δεν παραπέμπουν σε χρηματιστήριο δυναμικό.

    Ο τζίρος δεν έπιασε καν τα 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,5 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα (Λάμδα, ΕΤΕ, ΟΤΕ και ΔΕΗ).

    Στις τράπεζες εκεί που φάνηκε ότι κάτι πάει να αλλάξει προς το καλύτερο, τελικά επέστρεψαν οι πωλητές. Πάνω από 1% η πτώση στην Alpha, στο 1,10 από σχεδόν 1,13 υψηλό ημέρας.

    Πιέσεις στην ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70, στα 2,69 ευρώ, αλλά με οριακές απώλειες, η Eurobank έχασε το θετικό πρόσημο κι έκλεισε αμετάβλητη στα 91 λεπτά και η Πειραιώς πήρε ανοδικό προβάδισμα στο 1,49 ευρώ, ενώ η τράπεζα προχωρεί αύριο στην έκδοση πράσινου ομολόγου.

    Τα 115 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη του Μυτιληναίου ανέβασαν την μετοχή στα 15,66 ευρώ με 188 χιλιάδες κομμάτια. Η αγορά προεξοφλεί ότι για το σύνολο της χρήσης ο Μυτιληναίος θα ξεπεράσει τα 151 εκατ. ευρώ σε καθαρά κέρδη.

    Κατά τα άλλα, αντίδραση 2,6% για το Jumbo, στα 13,16 ευρώ με 203 χιλιάδες κομμάτια.

    Στα 4,50 ευρώ επέστρεψε η Βιοχάλκο, καθώς οι θυγατρικές αναμένεται να κλείσουν σημαντικές δουλειές ενόψει της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Ηπειρωτική Ευρώπη.  Εξέλιξη που ευνοεί και τον ΑΔΜΗΕ, αλλά η μετοχή γύρισε από τα 2,63 ευρώ που ήταν το υψηλό ημέρας στα 2,54 ευρώ και μάλιστα με όγκο 360 χιλιάδων τεμαχίων.

    Coca Cola και Ελλάκτωρ έκλεισαν με οριακά κέρδη.

    Στα υψηλά της η Ιντραλότ στα 58 λεπτά, ενώ νέος γύρος ανόδου για την Έντερσοφτ και την Έψιλον Νετ.

    Διαβάστε επίσης

    Άρθρο παρέμβαση: O Σωκράτης Λαζαρίδης, το ανύπαρκτο Χ.Α. και το διεθνές ρεζίλι



    ΣΧΟΛΙΑ