• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Καλό το κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές

    • NewsRoom
    stock


    Καλό είναι το  κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη που λαμβάνουν την σκυτάλη των κερδών από ΗΠΑ και Ασία, ενώ οι προσδοκίες για επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ συντηρούν την αγοραστική διάθεση. Ο τομέας των πρώτων υλών καταγράφει τις καλύτερες επιδόσεις. Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,42%, ενώ στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός Dax σημειώνει άνοδο 0,51%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,13% και ο γαλλικός CAC κινείται ανοδικά κατά 0,3%. Σε ανοδική τροχιά και ο ελβετικός SMI που ενισχύεται κατά 0,17%.

    Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX σημειώνει άνοδο 0,53%, ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,26% και ο πορτογαλικός PSI κερδίζει 0,67%.

    Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για άλλους έξι μήνες από την σημερινή συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

    Στο μεταξύ, παράταση για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας Monte dei Paschi (MPS) ζητά η Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

    To Διοικητικό Συμβούλιο της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας, βασικός μέτοχος της οποίας είναι το ιταλικό δημόσιο, ζητά από την τραπεζική εποπτική Αρχή της ΕΚΤ να της δώσει περιθώριο έως τα μέσα Ιανουαρίου για να συγκεντρώσει τα 5 δις. ευρώ που χρειάζεται ώστε να καλύψει (από ιδιωτικές πηγές) τις ανάγκες της σε κεφάλαια.

    Στις υπόλοιπες αγορές, σε ένα επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν χθες Dow Jones και S&P στην Wall Street, ενώ ισχυρά κέρδη κατέγραψαν και οι ασιατικοί δείκτες.



    ΣΧΟΛΙΑ