• First Top Stories

    The Wise Man: Πως ο Δημήτρης Σπυρίδης του Metropolitan έβγαλε σε ένα χρόνο κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος του Metropolitan Δημήτρης Σπυρίδης λέγεται ότι είναι ένας ιδιαίτερα έξυπνος επιχειρηματίας.  Σήμερα μάλιστα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η εξαγορά  του πλειοψηφικού πακέτου της «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα», που έχει το νοσοκομείο Metropolitan, από το private equity CVC Capital Partners. Σύμφωνα με πληροφορίες η  τιμή ανά μετοχή κυμαίνεται μεταξύ 27 και 28 ευρώ.

    Το όνομα του Δημήτρη Σπυρίδη, διευθύνοντος συμβούλου της Περσεύς, που ελέγχει το θεραπευτήριο Metropolitan , συζητήθηκε έντονα στους επιχειρηματικούς κύκλους του κλάδου της υγείας προ έτους όταν απέκτησε επιπλέον 16% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

    Πούλησε ο Γιώργος Κούμπας 

    illustrate the wise manO επιχειρηματίας Γιώργος Κούμπας, η εταιρεία του οποίου βρίσκεται υπό εκκαθάριση, για να πληρώσει ληξιπρόθεσμες δανειακές του υποχρεώσεις προς την Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2016 να πωλήσει την συμμετοχή της «Κούμπας Συμμετοχών» στην εταιρεία «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα» που ελέγχει την κλινική Metropolitan. Αγοραστής των 443.165 μετοχών (ποσοστό 15,96%) ήταν η εταιρεία Restitutionary Management Advice Limited . Το τίμημα της συναλλαγής έφτασε τα 6.000.000 ευρώ!

    Πίσω από την αγνώστου ταυτότητας Κυπριακής έδρας εταιρίας η οποία φαίνεται να ιδρύθηκε το 2014, Restitutionary Management Advice Limited, βρισκόταν  ο νυν διευθύνων σύμβουλος του Metropolitan. Επί της ουσίας ο κ. Σπυριδης μέσα σε ένα χρόνο σχεδόν διπλασίασε την επένδυση του. Δηλαδή θα αποκομίσει περίπου 12.400.000 ευρώ μόνο από την πώληση του συγκεκριμένου πακέτου μετοχών. Πάνω από 100% κέρδος μόλις  13 μήνες μετά.  Το Μetropolitan Hospital Αθηνών, στο Νέο Φάληρο, αποτελεί μια υπερσύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Διαθέτει 300 κλίνες και απασχολεί 2.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες και διαγνωστικά εργαστήρια.

    Πρώτη η Elpedison 
    Η μάχη στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζεται με αυξανόμενο ρυθμό. τους τελευταίους μήνες η Elpedison έχει κάνει τη διαφορά. Οπως πληροφορούμαστε έχει πλέον πάνω από 55.000 διαθέσιμους μετρητές. Με τα δεδομένα αυτά, η εταιρεία αποτελεί το μεγαλύτερο εναλλακτικό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Μέχρι πρόσφατα τις δύο πρώτες θέσεις είχαν εναλλάξ η Ηρων της ΓΕΚ-Τέρνα και η Protergia της Μυτιληναίος. Ομως ήταν να μην κινηθεί δυναμικά η Elpedison, που πλέον έχει περάσει στην πρώτη θέση. Τσοτσορός και Στεργιούλης βάζουν αθόρυβα τα γυαλιά στον ανταγωνισμό!

    Ξεκίνησε η κατάθεση ομαδικών αγωγών για το ΤΤ

    Από το παρελθόν και από τα δεινά που υπέστησαν οι μέτοχοι των τραπεζών έρχεται η επόμενη είδηση. Σήμερα ξεκινάει η κατάθεση ομαδικών αγωγών της Ενωσης Φίλων και Μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την υπόθεση του κλεισίματος του Τ.Τ. Την υπόθεση έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Γιάννη Κυριακόπουλου.

    Οι νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης Μετόχων και Φίλων του ΤΤ, εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 2.000 συμμετοχές. Θυμίζουμε πως οι μέτοχοι του ΤΤ ήταν 72.000 οι οποίοι είδαν τις οικονομίες τους να εξαφανίζονται.

    Όπως πληροφορείται η στήλη αυτό που ισχυρίζονται οι μέτοχοι είναι πως το κλείσιμο του ΤΤ επήλθε εξαιτίας της απόφασης να συμμετάσχει στη διαδικασία του PSI και από το γεγονός ότι υποχρεώθηκε να απορροφήσει την Aspis Bank, την Τράπεζα του Παύλου Ψωμιάδη.

    Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

    Κουίζ: Για ποια εταιρεία έχει βγάλει πόρισμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα το οποίο περιλαμβάνει μέσα πράματα και θάματα που αν βγουν θα προκαλέσουν σάλο; Και μια και το αναφέραμε, γιατί ενώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει δώσει την υπόθεση στη δημοσιότητα;

    Πιέζουν και τον Παναγιωτάκη οι επενδυτές των φωτοβολταϊκών

    Να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να εξοφληθούν φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι οι επενδυτές στον τομέα των φωτοβολταϊκών. Μετά τις πιέσεις που έχουν ασκήσει στον ΔΕΔΔΗΕ όπως σας γράφαμε για την εξόφληση των οφειλών τους, τώρα πιέζουν και τη ΔΕΗ και συγκεκριμένα τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο, Μανώλη Παναγιωτάκη. Μάλιστα όπως πληροφορείται η στήλη φέρονται να έχουν στείλει και εξώδικο στο οποίο ζητούν από τον κ. Παναγιωτάκη να μεριμνήσει για την καταβολή των ποσών που οφείλει από την είσπραξη ΕΤΜΕΑΡ στον ΛΑΓΗΕ. Και αν οι πληροφορίες της στήλης είναι σωστές τότε μιλάμε για ένα ποσό που αγγίζει τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

    Γαϊτανάκι αγωγών ΔΕΔΔΗΕ, ΛΑΓΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ

    Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την κατάθεση αγωγών του ΛΑΓΗΕ σε βάρος του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη 550 εκατ. ευρώ. Όπως σας είχε ενημερώσει η στήλη πρόκειται για μία ενέργεια την οποία ουσιαστικά είχαν προκαλέσει πιέζοντας οι Σύνδεσμοι των φωτοβολταϊκών πριν από ένα και πλέον μήνα. Βέβαια όπως πληροφορείται η στήλη ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια αλλά θα προχωρήσουν επίσης σε αγωγές εναντίον της ΔΕΗ.



    ΣΧΟΛΙΑ