• First Top Stories

    Σοκ στο Αιγαίο: Συγκλονιστική μαρτυρία ψαρά που δέχθηκε τα πυρά Τούρκων (video)

    • NewsRoom
    ναυτιλία λιμένικο


    Σοκαριστική ήταν η μαρτυρία ψαρά, ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό των πυροβολισμών από Τούρκος ψαράδες εναντίον Ελλήνων συναδέλφων τους στα ανοιχτά της Λέρου το πρωί της Κυριακής.

    «Γύρω στις 8:30 είδαμε δύο τουρκικά να πηγαίνουν στα εργαλεία τα δικά μας. Ενημέρωσα τον πρόεδρο των ψαράδων και πήρα το Λιμεναρχείο που μου είπε ‘στέλνω πλωτό’. Εγώ κατευθύνθηκα προς τα εργαλεία τα δικά μου. Εκεί έπεσαν οι πυροβολισμοί. Ήταν συνολικά έξι. Δεν ήταν ευθεία βολή, αλλά πυροβολισμοί έπεσαν. Οι δύο ήταν “μπαμ-μπαμ” και οι τέσσερις κατά ρυπάς» περιέγραψε ο Κώστας Τσίφτης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι η πρώτη χρονιά που τα τουρκικά αλιευτικά έρχονται τόσο απειλητικά στις ελληνικές ακτές». Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, από τις 15 Ιουλίου βγαίνουν «γύρω στα 30 σκάφη καθημερινά».

    Κατά την εκτίμησή του οι Τούρκοι «θέλουν να δημιουργήσουν επεισόδιο», ενώ στην ερώτηση αν φοβάται τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, ο ίδιος απαντά: «εΕώ τι να φοβηθώ; Ό,τι είναι να γίνει ας γίνει. Ας με βουλιάξουν, για να προστατεύσω τα εργαλεία μου θα κάνω τα πάντα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο: Τούρκοι αλιείς πυροβόλησαν κατά Ελλήνων



    ΣΧΟΛΙΑ