• First Top Stories

    The Wise Man: H μεγάλη συμμαχία Μελισσανίδη – Κοντομηνά στα media. Οι επόμενες κινήσεις των δυο 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Εθεάθη ο ηρωικός Τσακαλώτος : Στην οδό Βουλής στο Σύνταγμα εθεάθη εχθες το πρωί λίγο μετά τις 11:00 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Περπατούσε σκεπτικός κρατώντας στο χέρι ένα καφέ. Είχε πάρει τη γνωστή έκφραση με το εκείνο το σφιχτό, προβληματικό χαμόγελο. Δεν ξέρουμε αν όντως ο υπουργός ήταν προβληματισμένος για τη μεγάλη συμφωνία που έφερε σύμφωνα με το Μαξίμου ή εάν ξέρει κάτι περισσότερο που θα αδειάσει τον επικοινωνιακό χειρισμό της κυβέρνησης, πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν πετούσε από τη χαρά του. Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι κυκλοφορούσε σχεδόν μόνος με μόνο έναν άνδρα της προσωπικής του φρουράς δίπλα του δίχως ο κόσμος να δώσει ιδιαίτερη σημασία.

    Κοντομηνάς και Μελισσανίδης χτίζουν νέο media Group; 

    Δημήτρης Κοντομηνάς
    Δημήτρης Κοντομηνάς. Επιχειρηματίας. Ιδιοκτήτης Alpha

    Νέο Media group φημολογείται στην αγορά πως θα δημιουργηθεί μεταξύ των Δ. Μελισσανίδη και  Δ. Κοντομηνά. Οι συζητήσεις λέγεται ότι έχουν προχωρήσει ενώ δεν αποκλείεται στο νέο σχήμα εκτός από τον Αlpha να ενταχθούν και άλλα μικρότερα σχήματα (Γ. Φιλιππάκης). Πάντως, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει στην φαρέτρα του το ποσό των 100 εκ ευρώ καθώς προ μηνών ρευστοποίησε την θέση του στην μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία AEGEAN. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα ρίξει αυτά τα χρήματα στην δημιουργία του νέου media group.

    Η υπόθεση Πανγαία και η έρευνα που κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους

    Θυμάστε την ιστορία με την πώληση ακινήτων της ΠΑΝΓΑΙΑ που εξελίχτηκε σε μέγιστο πολιτικό θέμα και σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη αξιωματική αντιπολίτευση; Μπορεί η υπόθεση να έχει ξεχαστεί από την επικαιρότητα δεν συμβαίνει όμως και το ίδιο με την έρευνα που κάνουν οι εισαγγελικές αρχές, η οποια δεν έχει σταματήσει.

    Οι φαρμακοβιομήχανοι με τον Ιερώνυμο στο Χίλτον και το unfair του Θεοδωράκη 

    illustrate the wise manΤην πίτα τους έκοψαν στο Κάραβελ και οι φαρμακοβιομήχανοι και για την ακρίβεια η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ) με πρόεδρο τον Θεόδωρο Τρύφων. Στην κοπή υπήρχε γενικά καλό κλίμα αλλά και μια ανησυχία για τα μέτρα που έρχονται. Στην εκδήλωση συνέβη ένα απρόοπτο το οποίο από κάποιους θεωρήθηκε και ως unfair από την πλευρά του προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

    Παρά το γεγονός, ότι στην κοπή παρευρέθη ο  γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος ,όπως επίσης και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης, ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας, ότι δεν έχει στείλει κάποιον εκπρόσωπο. Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό του κ. Μπασκόζου, ο οποίος σηκώθηκε έτοιμος να αποχωρήσει αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων παρέμεινε. Κατά τα άλλα στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου, πάνω από 400 άτομα.

    Την πίτα έκοψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος έδωσε τις ευλογίες του στα μέλη του Συνδέσμου, ενώ στην κοπή παρευρέθησαν και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων. Οσοι πάντως περίμεναν – μεταξύ αυτών και ο Σταύρος – ότι θα ερχόταν κάποιος υφυπουργός ή υπουργός από την πλευρά της κυβέρνησης μάλλον διαψεύστηκαν.

     Εκδικάζονται υποθέσεις κατά Τραπεζών στην Ευελπίδων

    Την τιμητική τους έχουν σήμερα στην Ευελπίδων οι υποθέσεις εκδίκασης κατά Τραπεζών τις οποίες έχει αναλάβει ο δικηγόρος–οικονομολόγος Γιάννης Κυριακόπουλος. Στο Κτίριο 4 αίθουσα 3 δικάζεται ένα perpetual το οποίο είχε δοθεί μέσω του Private Banking  Τράπεζας σε ιδιώτη δίχως να ενημερωθεί για τους κινδύνους που εγκυμονούσε στο να χάσει μέρος του αρχικού του κεφαλαίου. Επίσης στο Κτίριο 4 αίθουσα 2 εκδικάζεται μία αγωγή ενός ομολογιούχου της εταιρείας Medisup κατά Τράπεζας για το κούρεμα των ΟΕΔ.

    «Μουρμούρες» στην Εθνική Τράπεζα για το πρόγραμμα Internship

    Προφανώς κάποιοι νομίζουν ότι ζουν στην δεκαετία του 2000. Μουρμούρες στους διαδρόμους των γραφείων της Εθνικής Τράπεζας έχει προκαλέσει το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης Internship που ανακοίνωσε η διοίκηση της τράπεζας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για 20 νέους, η διάρκεια του οποίου είναι από 6 – 12 μήνες.

    Ο μισθός ανέρχεται σε 940 ευρώ μεικτά κάτι που σημαίνει 800 στο χέρι. Ωστόσο δεν έλειψαν οι μουρμούρες όπως είπαμε καθώς κάποιοι είδαν πίσω από αυτό εργασιακή εκμετάλλευση, καθώς ενώ πρόκειται για κανονική εργασία «βαφτίζεται» ως πρακτική.

    Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, με τέτοια ανεργία έξω και μισθούς οι οποίοι δεν ξεπερνούν τα 400 και τα 500 ευρώ τα 800 καθαρά δεν είναι λίγα.

    Οι εταιρείες – χορηγοί στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

    Από 2 μέχρι 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών στους Δελφούς υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Σε επόμενα δημοσιεύματα θα σας αναφέρουμε ποιοι θα συμμετάσχουν από το χώρο της οικονομίας και της πολιτικής όπως επίσης και το αντικείμενο των φετινών συζητήσεων. Σήμερα θα σας αναφέρουμε μόνο τους χορηγούς του Φόρουμ οι οποίοι δεν είναι και λίγοι. Συγκεκριμένα μεταξύ των εταιρειών – χορηγών συγκαταλέγονται οι εταιρείες: Βωξίτες Παρνασσού, ΔΕΠΑ, Aegean, The Hellenic Initiative, Libra Group, Hellenic Entrepreneurship Award, Home Project, TAP, OTE, Eurolife, VOLVO, 3E, Χρυσωρυχεία Θράκης, Google, Heracles Group of Companies, Lamda, Aluminum of Greece, ΕΛΠΕ, Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, ALPHA BANK, PAPASTRATOS, IMERYS & Abbvie.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημήτρης Μελισσανίδης: Ολοκληρώθηκε το deal των 100 εκατ. δολ. με την Aegean Marine

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The Wise Man: Μυστήριο με την υπόθεση ΕΛΓΕΚΑ. Θα παρέμβουν Χ. Γκότσης και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Άνθιμος Θωμόπουλος στο τιμόνι της Credicom. Τα σχέδια του για τη νέα τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ