• First Top Stories

    Σε αστυνομικό κλοιό η Αθήνα για το συλλαλητήριο – Κλειστοί σταθμοί Μετρό και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    • NewsRoom


    Σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα το κέντρο της Αθήνας εν όψει του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με τον προγραματισμό, σχεδόν 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή για το συλλαλητήριο, το οποίο ξεκινά στις 2 το μεσημέρι, ενώ έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες.

    Παράλληλα, επιστρατεύονται drones και ελικόπτερα, τα οποία θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από το Σύνταγμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

    Φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ θα τοποθετηθούν από νωρίς το πρωί ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια.

    Δυσκολία στις μετακινήσεις

    Δύσκολες θα είναι και οι μετακινήσεις σήμερα, λόγω του συλλαλητηρίου. Με απόφαση της αστυνομίας, από τις 10 το πρωί  της Κυριακής κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς να κάνουν στάση.

    Λόγω της διεξαγωγής του συλλαλητηρίου θα τεθούν σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

    Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου απαγορεύεται η στάση και στάθμευση, ενώ από τις 6 το πρωί της Κυριακής προβλέπεται διακοπή κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών κ.λπ.). Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

    Παράλληλα, παρακαλούνται οι οδηγοί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

    Για το συλλαλητήριο αναμένονται δεκάδες λεωφορεία, τα οποία όμως δεν θα φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία από την Νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν κόσμο στο Συγγρού-Φιξ και από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη.

    Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης στα γήπεδα ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ.

    Οι διαδηλωτές θα μπορούν να φτάσουν στο Σύνταγμα μέσω μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς ο σταθμός του Συντάγματος θα είναι κλειστός. Ενδέχεται ωστόσο αυτό να αλλάξει και να κλείσουν και άλλοι σταθμοί.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το «καρφί» του Αρκά για το συλλαλητήριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ