• First Top Stories

    Πού βρίσκονται τα οκτώ πιο σοκολατένια στέκια της Μ. Βρετανίας;

    • NewsRoom


    Αν βρεθείτε στο Λονδίνο, εκτός από τις κλασικές τουριστικές διαδρομές, φροντίστε να επισκεφτείτε και το Chin Chin Labs. Στον αριθμό 49-50 του Camden Lock Place, όχι πολύ μακριά από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, βρίσκεται ένας επίγειος παράδεισος σοκολάτας, με μεθυστικό άρωμα και λαχταριστή γεύση.

    Αν πάλι, επιλέξετε να συνεχίσετε την περιήγησή σας και μετά το Λονδίνο, τότε πρέπει να δείτε τη λίστα με τα 8 πιο σοκολατένια στέκια σε ολόκληρη την Μ. Βρετανία.

    1. Choccy Woccy Doo Dah, Brighton

    Choccy Woccy Doo Dah, Brighton

    Οι ιδιοκτήτες του Choccy Woccy ξέρουν πολύ καλά τι θα πει ζεστή σοκολάτα. Παχιά κρέμα που στάζει, κρυμμένα ζαχαρωτά, μια ποικιλία ζεστής, πλούσιας σοκολάτας. Μπορείτε να επιλέξετε σκούρα, γάλακτος ή λευκή ή να …ανεβείτε επίπεδο επιλέγοντας λιωμένη καραμέλα.

    2. Mary’s Milk Bar, Εδιμβούργο

    Mary's Milk Bar, Edinburgh

    Η Σκωτία πλέον δε χρειάζεται να διαφημίζει μόνο τα Highlands. Η ζεστή σοκολάτα, που προσφέρεται στο Mary’s Milk Bar είναι από μόνη της η καλύτερη διαφήμιση για την σκωτσέζικη πρωτεύουσα. Λευκή σοκολάτα με κανέλα, μαύρη με θαλασσινό αλάτι και μία μπάλα παγωτού στο κέντρο, που λιώνει αργά και βασανιστικά ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

    3. York Cocoa House, York

    York Cocoa House, York

    Πιστό στην παράδοση και τη γεύση, το York Cocoa House προσφέρει κλασικές γεύσεις, που δεν χρειάζονται συστάσεις. Εμείς, πάντως προτείνουμε να δοκιμάσετε τη σοκολάτα με τζίντζερ, με μέντα ή μια πιο τοπική γεύση: σοκολάτα με τριαντάφυλλο του York.

    4. Chin Chin Labs, Λονδίνο

    Chin Chin Labs, London

    Στο Chin Chin Labs στο Λονδίνο ξεχάστε όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα για τη ζεστή σοκολάτα. Εδώ προσφέρουν ονειρικές γεύσεις, που δύσκολα περιγράφονται με λόγια ή εικόνες. Ζεστή σοκολάτα valrhona με σπιτικά ζαχαρωτά είναι ένα μόνο δείγμα, ότι στο Chin Chin Labs η λέξη σοκολάτα έχει μια αποκλειστικά δική της έννοια.

    5. Said, Λονδίνο

    Said, London

    Παραμένουμε στην βρετανική πρωτεύουσα με το Said να θυμίζει περισσότερο εργοστάσιο σοκολατοποιίας παρά καφέ – μπαρ που προσφέρει σοκολάτα. Λευκή, μαύρη ή γάλακτος, ό,τι και αν επιλέξετε, μη ξεχάσετε να ζητήσετε να σας προσθέσουν extra γεύση με επικάλυψη – τι άλλο; – σοκολάτας πάνω και γύρω από το φλιτζάνι σας.

    6. Chocolat Chocolat, Cambridge

    Chocolat Chocolat, Cambridge

    Αυτό το παραμυθένιο καφέ με ζεστή σοκολάτα στο Cambridge είναι ό,τι ελπίζει κανείς να δει μία κρύα μέρα του χειμώνα. Μπορείτε να σταθείτε απ’ έξω και να απολαύστε από το παράθυρο τους υπαλλήλους να δημιουργούν μπροστά σας ένα λεπτό φύλλο σοκολάτας. Αλλά δε θα αντισταθείτε για πολύ. Μπείτε μέσα και παραγγείλετε μία ζεστή σοκολάτα με γαρνιτούρα από κρέμα γάλακτος, βατόμουρο ή extra …σοκολάτα.

    7. Milk and Sugar, Cardiff

    Milk and Sugar, Cardiff

    Αφράτη σαντιγί στην κορυφή ενός ζεστού κακάο ή μικρά κομματάκια ζαχαρωτών, διάσπαρτα μέσα στο φλιτζάνι, που εκρήγνυνται σαν διάφανα βεγγαλικά απόλυτης απόλαυσης, είναι μία συνταγή κλασική και ασυναγώνιστη, που μπορείτε να βρείτε στο Milk And Sugar στην πρωτεύουσα της Ουαλίας.

    8. Cocoa Wonderland, Sheffield

    Cocoa Wonderland, Sheffield

    Σε αυτό το γλυκό και χαριτωμένο μαγαζί του Sheffield, δύο φίλοι σερβίρουν την καλύτερή τους συνταγή: σοκολάτα, μέσα σε ένα σκηνικό λαχταριστό γεμάτο χρώματα, αρώματα και πλούσιες γεύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς μπορείτε να σπουδάσετε στο Harvard, στο Princeton και στο MIT εντελώς δωρεάν;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεκαπέντε υπέροχες φθινοπωρινές σαλάτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ