• First Top Stories

    Το βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη – Νεκρός ο δράστης

    πρέσβης Ρωσιας Τουρκία


    Σοκ προκαλεί το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ κατά τη διάρκεια έκθεσης στην Τουρκία.

    Αρχικά, δημοσιεύματα ήθελαν τον ένοπλο να παραμένει στο χώρο, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του. Εντούτοις, λίγη ώρα αργότερα τουρκικά και ρωσικά δημοσιεύματα διευκρίνισαν πως ο δράστης δέθηκε πυρά αστυνομικών και έπεσε νεκρός.

    Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είχε εισχωρήσει στην αίθουσα και βρισκόταν πίσω από τον πρέσβη. Δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει πως ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι.

    Αναλυτικότερα, ο δράστης λέγεται πως έφερε πλαστή αστυνομική ταυτότητα, φορούσε μαύρο κοστούμι και πυροβόλησε 30-35 φορές, ενώ παρίστανε μέλος της ασφάλειας του Καρλόφ.

    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass που επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών ο δράστης πυροβόλησε αρκετές φορές και φώναζε: «Βγείτε έξω!», ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άνδρας έλεγε: «Εμείς πεθαίνουμε στο Χαλέπι, εσείς θα πεθάνετε εδώ».

    Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντρέι Καρλόφ: Ποιος ήταν ο Ρώσος πρέσβης που δολοφονήθηκε στην Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεκρός ο Ρώσος πρέσβης στη Τουρκία – Δέχθηκε τα πυρά άγνωστου άνδρα (video, upd)



    ΣΧΟΛΙΑ