• First Top Stories

    ΝΔ : Τα επόμενα βήματα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Θετικό πρόσημο είχε για τη Νέα Δημοκρατία το 2016, με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος να σηματοδοτεί το έναυσμα για την ανασυγκρότηση της ΝΔ και να επαναφέρει την ηρεμία στην κεντροδεξιά παράταξη, μετά από ένα πολυτάραχο και αγωνιώδες 2015, που είδε τα ποσοστά της και την εικόνα της προς τα έξω να υφίστανται βαριά πλήγματα.

    Όλοι συμφωνούν πλέον στην Πειραιώς ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΝΔ είναι εμφανώς καλύτερη σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα: το κόμμα έχει έναν ξεκάθαρο ηγέτη, εκλεγμένο μέσα από μία δημοκρατική διαδικασία και χωρίς εκ των έσω αμφισβήτηση, ενώ εκμεταλλευόμενο και τη συνεχή φθορά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει συνεχή άνοδο των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις, δείχνοντας πως όταν γίνουν οι επόμενες εκλογές (τις οποίες άλλωστε ζητά επίμονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης) θα είναι με διαφορά στην πρώτη θέση.

    Πάνω σε αυτήν τη δυναμική σκοπεύει να “χτίσει” το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ποντάροντας στη διαρκή ενίσχυση της παράταξης, την ώρα που η υποστήριξη στην κυβέρνηση ολοένα θα φθίνει, με αποτέλεσμα οι πρόωρες εκλογές να έρχονται όλο και πιο κοντά. Η ΝΔ είναι φυσικά έτοιμη ήδη εδώ και μήνες για μία τέτοια πιθανότητα, με τον κομματικό μηχανισμό να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ώστε να μην υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός.

    Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στη ΝΔ δηλώνουν έτοιμοι όχι απλά για να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές, αλλά και για να κυβερνήσουν. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ήδη από τα μέσα του περασμένου έτους εκατοντάδες στελέχη του κόμματος, σε συνεργασία με ανθρώπους της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, καταρτίζουν πυρετωδώς το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κώστα Χατζηδάκη να έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή της προσπάθειας αυτής. Μέσα στο 2017, και ανάλογα με τις εξελίξεις, το πρόγραμμα της ΝΔ θα παρουσιαστεί στην κοινωνία, με πηγές της Πειραιώς να μιλούν για ένα πρόγραμμα που είναι το ακριβώς αντίθετο με το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και απελευθερωμένο από λαϊκισμούς οικονομικό και πολιτικό πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική ανάκαμψη που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε δε χάνει ευκαιρία όπου βρεθεί κι όπου σταθεί να μιλήσει για τη “Συμφωνία Αλήθειας” για την οποία δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες η ΝΔ, δίνοντας το προγραμματικό πλαίσιο για μία μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

    Εν τω μεταξύ, η ΝΔ φροντίζει και τα δικά της οικονομικά θέματα, έχοντας ήδη μειώσει θεαματικά το λειτουργικό της κόστος με τη μεταφορά των γραφείων της από την “ακριβή” Συγγρού στην Πειραιώς και έχοντας αποπληρώσει μέρος των οφειλών της με την κρατική επιχορήγησή της, ενώ ελπίζει πως θα αντλήσει σημαντικά έσοδα από την “κάρτα μέλους” που λανσάρει για τους φίλους της, καθώς η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντί της σταδιακά επιστρέφει.

    Με ανανεωμένη δυναμική στην κοινωνία και με νοικοκυρεμένα τα εσωτερικά της ζητήματα, η Νέα Δημοκρατία πορεύεται στο 2017 με αισιοδοξία, και αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στην Πειραιώς, όπου όταν εύχονται αυτές τις μέρες ο ένας στον άλλο “καλή χρονιά” το πιστεύουν πραγματικά…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τραμπ, το… πετρέλαιο στην Ελλάδα και ο περίεργος ρόλος του Τίλερσον στο κυπριακό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι Έλληνες βγήκαν, ψώνισαν αλλά ξόδεψαν ελάχιστα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Στουρνάρας ετοιμάζει ποινές για τις τράπεζες – Σε εγρήγορση τα τραπεζικά επιτελεία



    ΣΧΟΛΙΑ