• First Top Stories

    Μητσοτάκης: Σκληρό ροκ στον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι ήλθε η ώρα των εκλογών

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τικ-τοκ: το ρολόι στην Πειραιώς δείχνει… εκλογές, καθώς όσο κι αν στο Μαξίμου δεν θέλουν να το παραδέχονται, τα ζητήματα που αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο η κυβέρνηση είναι πολλά και δυσεπίλυτα, το έρεισμά της στην κοινωνία είναι πιο εύθραυστο από ποτέ και το σενάριο των πρόωρων εκλογών κάθε άλλο παρά απίθανο θα πρέπει να θεωρείται.

    Δεν είναι μόνο η διαπραγμάτευση με τους δανειστές που βρίσκεται σε οριακό σημείο: είναι και η κατάσταση στην οικονομία, αλλά και τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες και τα οποία όχι μόνο δε λύνονται, αλλά με το χρόνο επιδεινώνονται. Όλα αυτά συσσωρεύονται και δημιουργούν ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα, και το πόσο έχει πληγεί και ο ίδιος, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν την κατάσταση είναι φανερό και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις – χαρακτηριστικό είναι ότι στις έρευνες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ τους τελευταίους δύο μήνες η Νέα Δημοκρατία καταγράφει… double score στα ποσοστά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αυτό το ρεύμα υπέρ του κόμματός του θέλει να εκμεταλλευτεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βλέπει πως οι μέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία είναι μετρημένες και για το λόγο αυτό έχει θέσει τους κομματικούς μηχανισμούς σε κατάσταση πλήρους εκλογικής ετοιμότητας, ώστε να μην αιφνιδιαστεί κανείς όταν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες, ενώ ήδη ο Κωστής Χατζηδάκης, που είναι αρμόδιος για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μίας σειράς νομοσχεδίων, που θα είναι τα πρώτα που θα κατατεθούν στη Βουλή αν η Νέα Δημοκρατία ανέλθει στην εξουσία.

    Προκειμένου να διατηρήσει και να ενισχύσει το θετικό μομέντουμ για τη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε μία τακτική “σκληρού ροκ” απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποδομώντας το κυβερνητικό έργο και τονίζοντας τη διαφορά νοοτροπίας που χωρίζει τον ίδιο από τον Αλέξη Τσίπρα, με έμφαση στις ιδεοληψίες των στελεχών της Κουμουνδούρου και στην ανικανότητα του κυβερνητικού επιτελείου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της διακυβέρνησης της χώρας.

    Παράλληλα, με το βλέμμα στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αποκλείσει κάθε πιθανότητα σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγοντας ωστόσο διαύλους επικοινωνίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, ενδεχομένως και με την Ένωση Κεντρώων, θέλοντας να δείξει πως η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί μία συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις που εντάσσονται στο “τόξο” των φιλοευρωπαϊκών μεταρρυθμιστικών κομμάτων.

    Φυσικά, τελικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κερδίσει τους πολίτες. Αυτοί είναι άλλωστε που απομακρύνθηκαν τα τελευταία χρόνια από τη Νέα Δημοκρατία και έδωσαν την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτοί είναι, όπως σχολιάζουν στην Πειραιώς, που θα επαναφέρουν σε αυτήν τη ΝΔ, αναγνωρίζοντας πως η παράταξη έχει γυρίσει σελίδα και είναι η μόνη ουσιαστική εναλλακτική επιλογή με σχέδιο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα ισχυρά μηνύματα από τον πρόεδρο της ΝΔ στους επενδυτές, για να ευνοήσει την επιστροφή των ιδιωτών επενδυτών, στους δανειστές, για να καταστήσει σαφές ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός θα πιέσει για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, και φυσικά στους… γείτονες της χώρας, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν “άγριες” διαθέσεις (ειδικά η Τουρκία) και ήδη η αυστηρή προτροπή του Κ. Μητσοτάκη από τα Ιωάννινα “με την Ελλάδα μην παίζετε” δίνει τον τόνο της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει μία κυβέρνηση της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μουδιασμένη η Ευρώπη…αλλά πανηγυρίζουν Λεπέν και Φάρατζ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Bello Ciao”, η παραίτηση του “όμορφου” Matteo Renzi στα πρωτοσέλιδα της Ευρώπης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παρασκήνιο: Όταν ο Φιντέλ Κάστρο ήθελε να έρθει στην Αθήνα (αλλά δεν τον άφησαν)



    ΣΧΟΛΙΑ