• First Top Stories

    Λώρη Κέζα: Ανώριμες πρωθυπουργικές ικεσίες

    • Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα

    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος


    Έχουν μπερδευτεί οι ρόλοι ή μάλλον ο Αλέξης Τσίπρας δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο ίδιος είναι ο κυβερνήτης. Προσπερνάμε την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς, δηλαδή προσπερνάμε το περιεχόμενο με ανακούφιση_ ευτυχώς δεν είπε ότι θα σκίσει το μνημόνιο. Προσπερνάμε την επιστολή για να πάμε στη διαχείριση των αντιδράσεων. Το Μέγαρο Μαξίμου ζητεί από τη Νέα Δημοκρατία να απολογηθεί για την ουδέτερη ψήφο για το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

    Θα είχε νόημα η όποια αντιπαράθεση εάν δεν είχε ψηφιστεί ο χριστουγεννιάτικος μποναμάς, αν δηλαδή η κυβέρνηση είχε θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία αλλά δεν είχε καταφέρει να το θεσμοθετήσει. Τελικά και το ψήφισε και το επέβαλε στους θεσμούς και βρήκε επιχειρήματα. Δεν έχει λοιπόν κανένα απολύτως νόημα να ασχολείται με τη θέση της αντιπολίτευσης. Εντούτοις όλος ο μηχανισμός του πρωθυπουργικού γραφείου διαμηνύει ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να απολογηθεί, ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εκτεθεί, ότι η Νέα Δημοκρατία ξεγυμνώθηκε. Φέρονται σαν να μην είναι κυβέρνηση, σαν να έχουν ρόλο αντιπολίτευσης.

    Αν ο Αλέξης Τσίπρας είχε πειστεί ότι είναι στα αλήθεια ο πρωθυπουργός, ότι εκείνος παίρνει αποφάσεις, ότι εκείνος έχει τον πρώτο και το τελευταίο λόγο, δεν θα έδινε καμία σημασία στα λόγια και στα έργα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα μπορούσε να πανηγυρίζει μόνος του για την δέκατη τρίτη σύνταξη, θα μπορούσε να επαίρεται για τις υποκλίσεις στους θεσμούς και να στηρίζει κάθε πράξη των συνεργατών του θέτοντας την αντιπολίτευση στο περιθώριο. Ένας πρωθυπουργός κανονικά δεν ασχολείται με τις αντιδράσεις των άλλων κομμάτων. Ένας πρωθυπουργός δεν εκλιπαρεί «σας παρακαλώ, πάρτε θέση για το έκτακτο επίδομα, σας παρακαλώ πείτε κάτι». Ένας πρωθυπουργός φέρεται αρχηγικά.

    Είναι αυτή η στάση σημαντική για τη χώρα; Όχι αλλά μας βάζει σε υποψίες. Η επιδίωξη διαλόγου με τους αντιπάλους κάτι δείχνει, κάτι αποκαλύπτει. Ο πρωθυπουργός δημιουργεί διαρκώς την αίσθηση της προεκλογικής αναμέτρησης αντί να δημιουργεί κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας. Το ερώτημα είναι αν δημιουργεί αυτό το κλίμα συνειδητά, για κάποιο πολιτικό λόγο ή αν από απειρία και ανωριμότητα καλλιεργεί την αβεβαιότητα. Ξέρει άραγε ο ίδιος τι θέλει;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές οι επιχειρήσεις που τώρα είναι zombies μπορούν να επιβιώσουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θριαμβολογεί ο Π. Πολάκης: “Γιατί εμείς δεν κλέβουμε ρεεεεε!!!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ασφαλιστικό: Οι 9 + 1 ανατροπές που φέρνει το 2017

      



    ΣΧΟΛΙΑ