• First Top Stories

    «Κλειδώνουν» το Αιγαίο για όλο το 2017 οι Τούρκοι – Ετοιμοπόλεμες οι ΕΔ (αναλυτικά ο χάρτης)

    • NewsRoom


    Ένας «καυτός» χρόνος αναμένεται για τις δύο χώρες. Με μία νέα πρόκληση η Τουρκία ρίχνει κι’ άλλο λάδι στη φωτιά του Αιγαίου. Με NAVTEX που εξεδόθη χθες Τετάρτη (14/12/2016) οι Τούρκοι δεσμεύουν για όλο το χρόνο το Αιγαίο. Στην αντίπερα όχθη οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο.

    Συνεχίζει το παιχνίδι της έντασης και των προκλήσεων η Τουρκία, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στο Αιγαίο.

    Η κατάσταση, πλέον, μυρίζει «μπαρούτι» με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης.

    Οι συνεχόμενες και συνεχιζόμενες προκλήσεις των γειτόνων στο Αιγαίο δείχνουν ξεκάθαρα ότι το έχουν βάλει στο μάτι.

    Ούτε ένα 24ωρο δεν ησυχάζουν. Δεσμεύσεις περιοχών, υπερπτήσεις, παραβιάσεις του FIR Αθηνών καθώς και διεκδικήσεις νησιών δια στόματος αθυρόστομων πολιτικών είναι μερικές από τις καθημερινές πρακτικές της τουρκικής ηγεσίας. Ο κίνδυνος που θα μας οδηγήσει σε μια σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση, πλέον είναι πιο ορατός από ποτέ.

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στις 8 Δεκεμβρίου, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, διαβεβαίωνε ότι αν οι Τούρκοι απειλήσουν τη χώρα μας θα πάρουν την απάντησή τους. Μετά λοιπόν και από τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνοτουρκικό μέτωπο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν έτοιμες να υπερασπιστούν την εδαφικής μας κυριαρχία.

    Οι NAVTEX που «κλειδώνουν» το Αιγαίο για όλο το 2017

    Το βράδυ της Τετάρτης (14/12/2016) εκδόθηκαν οι NAVTEX 821-822-823/16 με τις οποίες η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύσει 3 περιοχές του Αιγαίου (Βόρεια ΛΗΜΝΟΥ-ΒΑ ΣΚΥΡΟΥ και Νότια ΙΚΑΡΙΑΣ) για μεγάλα χρονικά διαστήματα (περίπου 11 μήνες συνολικά) για το έτος 2017.

    NAVTEX

    Οι τουρκικές αρχές ακολούθησαν την ίδια τακτική με το 2016, όταν με αντίστοιχες NAVTEX επιδίωξε να δεσμεύσει τις ίδιες περιοχές για όλο το έτος (1 Ιανουαρίου-31 Δεκεμβρίου).

    Η απάντηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ηχηρή. Τα ελληνικά φτερά δίνουν καθημερινά απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις από αέρος ενώ υποβρύχια σαρώνουν το βυθό του Αιγαίο.

    Η κατάσταση ολοένα και κλιμακώνεται. Δυστυχώς κανείς πλέον δεν μπορεί να προβλέψει το τι μέλλει γενέσθαι. Ας ελπίσουμε οι γείτονες να συνετιστούν…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία VS Ελλάδα: Αυτή είναι η απόρρητη λίστα – Δείτε τα 25 ελληνικά νησιά που διεκδικούν οι Τούρκοι

    ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Τουρκία vs Ελλάδα: Ο δήμαρχος της Άγκυρας θέλει όλα τα νησιά μας – Ετοιμάζουν επεισόδια στο Οσμάνλισπορ-Ολυμπιακός

     



    ΣΧΟΛΙΑ