• First Top Stories

    Δημοσκόπηση: Λένε «ΝΑΙ» οι Έλληνες στις πρόωρες εκλογές – Φόβος για επεισόδιο με την Τουρκία, οργή για την κυβέρνηση

    • NewsRoom


    Θετικοί στο ενδεχόμενο της κάλπης είναι οι περισσότεροι Έλληνες ψηφοφόροι. Στο ερώτημα «πως βλέπετε τις πρόωρες εκλογές ως ενδεχόμενο», 6 στους 10 κλείνουν θετικά το μάτι.

    Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017 «βλέπουν» λοιπόν 6 στους 10 Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης Real News.

    Συγκεκριμένα, το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό, εξαιτίας σύγκρουσης με τους δανειστές και κοινωνικής αναταραχής.

    Όσον αφορά το πώς αισθάνονται οι Έλληνες αυτή τη στιγμή, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, οι λέξεις που εκφράζουν τους πολίτες είναι «ανησυχία» (σε ποσοστό 63,1%), «φόβος» (47,9%), «οργή» (29,7%) και «ντροπή» (24,3%).

    Μάλιστα η απαισιοδοξία γίνεται εμφανής και από το ότι περίπου 8 στους 10 (ποσοστό 77%) πιστεύουν ότι δεν θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα σημερινά επίπεδα ζωής τους και το 2017.

    Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, η αγωνία των πολιτών χτυπάει «κόκκινο», καθώς το 61,7% φοβάται ότι θα υπάρξει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την Τουρκία.

    Τέλος, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, 7 στους 10 νέους, ηλικίας 18-24 ετών, θα μετανάστευαν σε χώρα τους εξωτερικού, εάν τους δινόταν αυτή η ευκαιρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόωρες εκλογές: «Αυτή είναι η ημερομηνία»

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: George Michael: Τα σκάνδαλα και η πολυτάραχη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: George Michael: Τραγούδησε αγκαλιά με την ελληνική σημαία – Το δικό του «ευχαριστώ» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ