• First Top Stories

    Πόλεμος στην Ελλάκτωρ: Οι κρίσιμες 168 ώρες που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης και Λεωνίδας Μπόμπολας


    Μαίνεται ο “εμφύλιος” στην Ελλάκτωρ, με τους Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση από τη μία και τους Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα από την άλλη να πραγματοποιούν τις στρατηγικές τους κινήσεις εν όψει της καθοριστικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας, που θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα, στις 25 Ιουλίου.

    Η χθεσινή ημέρα ήταν πιθανότατα ενδεικτική του τι θα συμβεί στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση, με τους Αναστάσιο και Δημήτρη Καλλιτσάντση να αποκτούν ένα ακόμα πακέτο μετοχών της Ελλάκτωρ, ανεβάζοντας το ποσοστό τους στο 27%, έναντι μόλις 12% που ήταν πριν από ένα και κάτι μήνα, όταν ξέσπασε η κόντρα με την πλευρά Μπόμπολα. Μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή, έχουν υπερδιπλασιάσει το ποσοστό τους στην εταιρεία, έχοντας επενδύσει περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν μετοχές που ισοδυναμούν με το συνολικό ποσοστό της πλευράς Μπόμπολα στην Ελλάκτωρ, διαψεύδοντας έτσι με πάταγο όσους υποστήριζαν πως είτε δεν ήθελε, είτε δεν είχε χρήματα για να επενδύσει στην εταιρεία.

    Την ίδια στιγμή, η πλευρά Μπόμπολα εμφανίζει μία πολύ μικρή αύξηση του μεριδίου της, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει προβεί σε σημαντικές αγορές μετοχών. Εκτιμάται ότι η πλευρά Καλλιτσάντση θα επικαλεστεί αυτήν την απροθυμία της “απέναντι” πλευράς να επενδύσει στην εταιρεία ως επιχείρημα σε βάρος της.

    Οι κινήσεις αυτές των αδελφών Καλλιτσάντση, όπως φάνηκε χθες, έχουν επηρεάσει τη στρατηγική της πλευράς Μπόμπολα, η οποία μέχρι πρόσφατα υποστήριζε πως ήλεγχε ποσοστό αισθητά μεγαλύτερο από το δικό τους, κάτι όμως που πια δεν ισχύει. Έτσι, μιλώντας στο Bloomberg, ο Λεωνίδας Μπόμπολας εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός απ’ όσο μας είχε συνηθίσει, διαμηνύοντας πως είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί από το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου χάριν ενός επαγγελματία CEO, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ως μη εκτελεστικό μέλος.

    Αυτή η πιο διαλλακτική διάθεση είχε διαφανεί όμως και νωρίτερα, καθώς η πλευρά Μπόμπολα εμφανίζεται να αποδέχεται κάποιες από τις παρατηρήσεις της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor όσον αφορά στην εταιρική διακυβέρνηση της εταιρείας, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση της πρωτοβουλίας, που κατηγορεί τον Λεωνίδα Μπόμπολα ότι “οικειοποιείται” τις δικές της προτάσεις.

    Όμως πράγματι η πλευρά Μπόμπολα έχει υποχωρήσει και προσχωρήσει στις θέσεις της Change4Ellaktor; Ή μήπως έχει κάποιον… άσο στο μανίκι που θα ανατρέψει το κλίμα, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι συντριπτικά υπέρ της πλευράς Καλλιτσάντση; Πάντως, σε μία εβδομάδα πολλά μπορούν να γίνουν…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Καμπάνα» 4 δισ. στην Google από την Κομισιόν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Novartis: Σε άνοδο οι πωλήσεις του ομίλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Folli Follie: Πώς όλα τα νέα δεδομένα οδηγούν πλέον τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση στην άσκηση ποινικών διώξεων



    ΣΧΟΛΙΑ