• First Top Stories

    Π. Μαδιάς: Με ταχύτητα 198 χλμ./ώρα συγκρούστηκε η Porsche του Γ. Βακάκη

    Πόρσε

    Εικόνα από το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών Λαμίας


    Η έρευνα που διενήργησε ο πραγματογνώμονας ατυχημάτων και δυστυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς για το τραγικό δυστύχημα του Γιώργου Βακάκη που οδήγησε στο θάνατο 4 ανθρώπους, απέδειξε ότι η μοιραία Porsche συγκρούστηκε με το σταθμευμένο Honda Civic με ταχύτητα 198 χλμ./ώρα, ενώ χρειάστηκαν μόνο 8 δέκατα του δευτερολέπτου για να διασχίσει τα 44 μέτρα του πάρκινγκ και να πέσει πάνω στο όχημα της οικογένειας Πατμάνογλου.

    Βακάκης
    Ο οδηγός της μοιραίας Porsche Γιώργος Βακάκης (αριστερά)

    Την έρευνα του κ. Μαδιά, φέρνει στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ενώ πρέπει να σημειωθεί πως ο πραγματογνώμονας βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας στο 83ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας ώστε να μπορέσει να ξεκαθαρίσει τα αναπάντητα «γιατί» του γεγονότος:

    • Γιατί ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης έχασε παντελώς τον έλεγχο της Porsche;
    • Τι ήταν αυτό που τον ανάγκασε να διανύσει 44 μέτρα εντός του πάρκινγκ βλέποντας το θάνατο να έρχεται χωρίς να μπορεί να αντιδράσει;
    Βακάκης
    Ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μίλησε για το τραγικό δυστύχημα του Γιώργου Βακάκη

    Ο κ. Μαδιάς θεωρεί βέβαιο ότι συνέβησαν διαβολικές συμπτώσεις που οδήγησαν στην τραγωδία. «Ούτε ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει αυτό που συνέβη. Κατά διαβολική σύμπτωση η Porsche εξετράπη την τελευταία στιγμή στην είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ και έπεσε με μαθηματική ακρίβεια πάνω στο οπίσθιο τμήμα του ακινητοποιημένου Honda Civic. Από την ανάλυση των χρόνων του σχετικού βίντεο και από το μήκος των ιχνών πλαγίας ολίσθησης της Πόρσε μέσα στο πάρκινγκ, προκύπτει ότι η ταχύτητα του οχήματος κατά την πρόσκρουση με το Honda ήταν 198 χιλιόμετρα την ώρα. Όλα έγιναν τρομακτικά γρήγορα μόλις σε 0,8 δέκατα του δευτερολέπτου. Καταλαβαίνετε ότι οι χρόνοι εκμηδενίζονται όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες ταχύτητες. Είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνεις να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει», λέει ο πραγματογνώμονας.

    Βακάκης Porsche
    Εικόνα από το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών Λαμίας

    Κατά την παρουσία του στο πάρκινγκ ο κ. Μαδιάς βρήκε – με τη βοήθεια ενός δημοσιογράφου – 120 μέτρα πριν από το σημείο της σύγκρουσης προφυλακτήρα που στη συνέχεια ταυτοποίησε, όπως λέει, με βάση τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του, με τον προφυλακτήρα που «φοράει» το μοντέλο Porsche 911.

    Ο προφυλακτήρας παραδόθηκε στην Τροχαία που θα συνεχίσει τις έρευνες.

    Porsche
    O Ανδρέας Γεωργακόπουλος ήταν συνοδηγός του Γιώργου Βακάκη στο τραγικό τροχαίο με την Porsche

    Η σχετική έκθεση του κ. Μαδιά αναφέρει: «Το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από το ακραίο δεξιό τμήμα του οπίσθιου προφυλακτήρα της Porsche, πιθανότατα τη στιγμή την οποία έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό του και η περίμετρος του ελαστικού καταστράφηκε, δημιουργώντας έκκεντρη βίαια πρόσκρουση στο εσωτερικό τμήμα του προφυλακτήρα, με αποτέλεσμα ο προφυλακτήρας να ξεκουμπώσει και να αποξηλωθεί το οπίσθιο ακραίο δεξιό τμήμα αυτού και σε συνδυασμό με την αντίσταση του αέρα και την αρχική ταχύτητα του οχήματος να αποκολληθεί σε απόσταση 120 μέτρων πριν από την είσοδο του υπαίθριου πάρκινγκ, στιγμή κατά την οποία ο οδηγός έχασε παντελώς τον έλεγχο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Βακάκης: Σε αποτεφρωτήριο στη Βουλγαρία το ύστατο αντίο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα δικαστήρια η εταιρεία ελαστικών της μοιραίας Porsche του Βακάκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του συνοδηγού της Porsche: Τα λόγια του πατέρα που συγκλόνισαν



    ΣΧΟΛΙΑ