• First Top Stories

    Μαρκ Τουέιν: Ο μεγάλος διδάσκαλος του Τσακαλώτου πρωταγωνιστεί στο Twitter

    • NewsRoom
    Μαρκ Τουέιν


    Όταν αποφάσισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να χρησιμοποιήσει το απόφθεγμα του Μαρκ Τουέιν για να αιτιολογήσει τη φημολογία περί “εξαφάνισής” του μετά το Eurogroup, προφανώς δεν είχε φανταστεί ότι o Αμερικανός συγγγραφέας θα γινόταν πηγή έμπνευσης στο Twitter για τους επικριτές του.

    Ο Βασίλης Κικίλιας, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν μερικοί μόνο από τους πολιτικούς που απάντησαν στην ατάκα Τσακαλώτου με το ίδιο νόμισμα: με Μαρκ Τουέιν.

    Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στις φήμες περί πολιτικού του θανάτου μετά το Eurogroup, με μία φράση του Μαρκ Τουέιν «Οι φήμες για τον πρόωρο θάνατό μου είναι σε μεγάλο βαθμό υπερβολικές».  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θέλησε έτσι να επισημάνει ότι παραμένει προσηλωμένος στο στόχο της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με όρους που θα αφήνουν περιθώρια για άσκηση αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών. Παράλληλα τόνισε με τη στάση του ότι δεν κάμπτεται από πιέσεις και αμφισβητήσεις. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος γίνεται στόχος.

    Επακόλουθο αυτού είναι το ατελείωτο τρολάρισμα στο Twitter. Ο Βασίλης Κικίλιας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε στο Twitter του: «Αφού αρέσει στον κ.Τσακαλώτο ο Μάρκ Τουέιν, ας διαβάσει & αυτή τη ρήση του: “Όταν έχεις αμφιβολίες, πες την αλήθεια”».

    Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αντρέας Λοβέρδος έγραψε απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών: «Είπε και κάτι άλλο ο Μάρκ Τουέιν όμως κ.Τσακαλώτε: Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει από ντροπή.Ή που χρειάζεται να κοκκινίζει».

    Ακολούθησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης που σχολίασε για τον υπουργό: «”Αν δεν θες να μιλήσεις για την ουσία, χρησιμοποίησε κάτι που έχω πει”. Θα μπορούσε να είναι τσιτάτο του Μαρκ Τουέν για τον Τσακαλώτο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήταν το Eurogroup o πολιτικός θάνατος του Τσακαλώτου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Welt: Η Μέρκελ αποχαιρετά αθόρυβα τη λιτότητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κυβέρνηση υπόσχεται ξανά «ελπίδα», ΔΝΤ και Σόιμπλε συνεχίζουν να την «πυροβολούν»



    ΣΧΟΛΙΑ