• First Top Stories

    Ίμια – Νέο “θερμό επεισόδιο” γράφουν τα τούρκικα ΜΜΕ – Τι συνέβη σήμερα (pics)

    • NewsRoom


    Παρά το γεγονός πως πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου διαψεύδουν για νέο επεισόδιο στα Ίμια, τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν… διαφορετική άποψη. Τόσο η εφημερίδα Hürriyet όσο και η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Τ24 αναφέρουν πως και σήμερα, σημειώθηκε επεισόδιο στα Ίμια, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές… δύο ελληνικά σκάφη του λιμενικού!

    Όπως έγραψαν, τα δύο ελληνικά σκάφη του λιμενικού εισήλθαν στις 11 το πρωί στα τουρκικά χωρικά ύδατα κοντά στα Ίμια, αλλά μετά την επέμβαση του τουρκικού ναυτικού επέστρεψαν πίσω στην Καλόλιμνο, 1,5 μίλι από τα Ίμια.

    Σύμφωνα με τα τουρικά ΜΜΕ, τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής πλησίασαν τις βραχονησίδες και στη συνέχεια προσπάθησαν να μπουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

    Η νέα ένταση, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, διήρκεσε 45 λεπτά και την καταδίωξη έκαναν 5 τουρκικά πλοία, ένα από τα οποία ανήκει στο λιμενικό. Και τονίζουν ότι τα ελληνικά σκάφη ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα τουρκικά πολεμικά, ωστόσο στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα παράλια της Καλύμνου και η ένταση τερματίστηκε.

    Δείτε και τη σχετική είδηση από την τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Τ24

    imia_11



    ΣΧΟΛΙΑ