• First Top Stories

    Γιάννης Μουζάλας: Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας, μόνο παραπληροφόρηση (video)

    • NewsRoom
    Μουζάλας


    Δεν υπήρξε απεργία πείνας, υπάρχει παρακίνηση από 30 άτομα αλληλέγγυους, καταγγέλει μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου, που ακολούθησε της έντασης, που προκλήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον καταυλισμό των προσφύγων, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

    Είναι μία κίνηση παραπληροφόρησης είπε ο κ. Μουζάλας μιλώντας για την απεργία πείνας επιτιθέμενος σε δημοσιογράφους ενώ επεσήμανε ότι οι πρόσφυγες τρώνε πολύ καλά μάλιστα, άσχετα αν τους αρέσει ή όχι το φαγητό.

    “Κατανοώ απόλυτα τον πόνο αυτών των ανθρώπων, η κυβέρνηση το κατανοεί…Πονάω για τους φιλοξενούμενούς μας” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όσα καλύτερα μπορούμε. Συνεχίζοντας να τιμούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων την έννοια του πρόσφυγα και του μετανάστη”.

    Υπάρχει μία ομάδα από ελληνικές οργανώσεις οι οποίες προχωρούν σε ψευδείς απεργίες πείνας προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός καταγγέλοντας “δύο συγκεκριμένες οργανώσεις” για το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.

    Σύμφωνα με οργανώσεις αλληλέγγυων, περίπου 500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ξεκινήσει από χθες απεργία πείνας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ζεστό νερό, μεταφορά όσων έχουν ανάγκη σε κενά διαμερίσματα και πρόσβαση των παιδιών σε σχολεία.

    “Όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος μέσα σε αυτή τη δομή είναι ελεύθερος να φύγει και να υποστεί τις συνέπειες της πράξης του”, σχολίασε μετά την ένταση στο Ελληνικό ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    “Υπάρχουν 8 ΜΚΟ, που έχουν πάρει χρήματα από την ΕΕ – εμείς θέλαμε να δοθούν στην κυβέρνηση αλλά η ΕΕ αποφάσισε να δοθούν σε αυτές – και είναι υποχρεωμένες να κάνουν το έργο τους. Προχωράμε μαζί τους και προσπαθούμε να συνεργαστούμε μαζί τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο” ανέφερε ο υπουργός.

    Σε καμία ΜΚΟ ή κανέναν θεσμικό οργανισμό δεν έχει δώσει η κυβένρηση λεφτά, ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μουζάλας στη συνέντευξη τύπου.

    Νωρίτερα είχαν επικρατήσει εικόνες χάους και έντασης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό, καθώς πρόσφυγες δεν τον άφηναν  να περάσει στις εγκαταστάσεις.

    Οι εικόνες που μεταδίδονται και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση από την τηλεόραση του skai είναι απίστευτες, καθώς μπροστά στην πόρτα του καταυλισμού, όπου είναι σκαρφαλωμένα μικρά παιδιά, σπρώχνονται αστυνομικοί, πρόσφυγες ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός.

    Κάποιοι πρόσφυγες κούναγαν τα παιδιά τους στον αέρα, και μάλιστα ο κ. Μουζάλας πήρε κάποια στιγμή αγκαλιά ένα από τα παιδάκια που έκλαιγε γοερά λόγω της έντασης.

    Ο υπουργός αρχικά κατάφερε να μπει για λίγα λεπτά στον καταυλισμό, αλλά ήταν τέτοια η ένταση που αμέσως βγήκε. Οι μετανάστες έχουν βάλει μικρά παιδιά να δημιουργήσουν ανθρώπινη αλυσίδα ώστε να αποτρέψουν τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να μπει στον καταυλισμό.

    Σημειώνεται ότι από χθες πρόσφυγες πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό

    Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», οι συνθήκες που επικρατούν είναι απαράδεκτες καθώς μητέρες με βρέφη και μικρά παιδιά δεν έχουν σε στοιχειώδη επάρκεια τα απαραίτητα όπως βρεφικό γάλα και pampers, το φαγητό που προέρχεται από την οργάνωση DRC είναι απαράδεκτο και δεν υπάρχει ζεστό νερό και πλυντήρια.

    Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση «να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων και απαιτούμε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες στο στρατόπεδο του Ελληνικού και να βρεθούν χώροι φιλοξενίας μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας. Όχι στη διαμονή σε σκηνές. Το Ελληνικό δεν είναι το μόνο στρατόπεδο που έχει ζητήματα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ΔΝΤ συνεδριάζει, η Αθήνα ανησυχεί: Όλο και πιο ισχυρές οι πιέσεις από τους δανειστές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσες Porsche πωλήθηκαν τον Ιανουάριο στην Ελλάδα;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The wise man: Ποιος τραπεζίτης δε θέλει να γίνει CEO στην Πειραιώς; Τι συμβαίνει με τον Α. Θωμόπουλο και τον Ε. Βασιλάκη;



    ΣΧΟΛΙΑ