• First Top Stories

    Χαμός με την #greek_NASA του Ν. Παππά – Απογειώθηκε το Twitter με τους Έλληνες αστροναύτες

    greek_NASA


    Ένα απίστευτο πάρτι έχει στηθεί στα social media μετά την δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Νίκου Παππά για την ίδρυση της… ελληνικής NASA!

    Οι Έλληνες χρήστες του ψ του Facebook επιστράτευσαν το χιούμορ τους και σχολιάζουν την νέα δέσμευση της κυβέρνησης στο  hastag με τίτλο #greek_NASA, το οποίο έχει κατακλυστεί τις τελευταίες ώρες από αμέτρητα μηνύματα και φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τους πρώτους …Έλληνες αστροναύτες και τους μεγαλεπήβολους εξερευνητικούς στόχους της Κυβέρνησης.

    Δείτε μερικές από τις πιο ευφάνταστες αναρτήσεις στο Twitter.

    https://twitter.com/_Silent_Hills_/status/826138912053686272

    https://twitter.com/GVeltsi/status/826122887723700224

    https://twitter.com/fouiter/status/826122133583589386

    Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ανακοίνωσε πως ιδρύει, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία. Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα.

    Με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

    Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.).

    Όπως δήλωσε ο κ. Παππάς, «Πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Παππάς: Πράττουμε το αυτονόητο με την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευ. Τσακαλώτος: Παραδέχτηκε την αποτυχία του και δεσμεύτηκε για μέτρα 550 εκ. ευρώ το 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χάος στην αγορά εργασίας: Μισθοί με κουπόνια, προσλήψεις με έδρα Βουλγαρία



    ΣΧΟΛΙΑ