• First Top Stories

    Wood: Ποιες μετοχές «βλέπει» να βγαίνουν από τον MSCI Greece

    • NewsRoom


    Πιο συντηρητικές στις προβλέψεις τους ως προς την πιθανότητα εξόδου ελληνικών εταιρειών από τον δείκτη MSCI Greece αποδεικνύονται Wood και UBS, σε σχέση με τις προβλέψεις της Societe Generale που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά αφορούσαν έκθεση της 30ής Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με σημερινό report της Wood, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς είναι πολύ πιθανό να διαγραφεί από τον δείκτη MSCI Greece, καθώς η κεφαλαιοποίησή της βρίσκεται στα 600 εκατ. δολάρια, ενώ το free float της κεφαλαιοποίησης είναι στα 400 εκατ. δολάρια.

    Όπως αναφέρει η Wood, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, τα εγχώρια sites ανέφεραν την πιθανή διαγραφή και των Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

    Η Wood θεωρεί απίθανη των δύο τραπεζών από τον δείκτη MSCI καθώς δεν εκτιμά κάποια αλλαγή στο παγκόσμιο ελάχιστο εύρος που ισχύει για τις αναδυόμενες αγορές.

    Η μετοχή της ΕΤΕ έχει κεφαλαιοποίηση 1,5 με 1,6 δισ. δολάρια, παραπάνω δηλαδή από το προαπαιτούμενο ενώ και το Free Float του 60% είναι μεγαλύτερο από αυτό που απαιτείται ώστε να παραμείνει.

    Η κεφαλαιοποίηση της Eurobank είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τα προααπαιτούμενα των Emerging Μarkets, στα 1,3 δισ. δολάρια, ωστόσο το free float του 85% είναι δύο βαθμίδες παραπάνω από το cut off.

    Η ανάλυση της Wood καταλήγει ότι σε τέτοιες μικρές αποκλίσεις, o MSCI διατηρεί αμετάβλητες τις μετοχές μέχρι την επόμενη αναθεώρηση.

    Σε αυτή την περίπτωση η όποια διαγραφή θα γίνει γνωστή την 11η Φεβρουαρίου.

    Πιθανή και η διαγραφή του Τιτάνα από τον δείκτη, όταν ολοκληρωθεί η δημόσια ανταλλαγή και ξεκινήσει η πρωτογενής διαπραγμάτευση στο Euronext.

    Εδώ υπενθυμίζεται ότι το ίδιο συνέβηκε και με τις μετοχές των Coca Cola και Βιοχάλκο, οπότε η μελλοντική διαγραφή του Τιτάνα όταν ολοκληρωθεί το threelisting, είναι λογικό ότι θα ακολουθήσει.

    Εδώ να σημειωθεί ότι ο δείκτης MSCI Greece περιλαμβάνει τις κάτωθι μετοχές.



    ΣΧΟΛΙΑ