• First Top Stories

    Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Πετσίτη

    Ο Μανώλης Πετσίτης


    Εισαγγελέας θα διερευνήσει τη βασιμότητα των δημοσιευμάτων για τον Μανώλη Πετσίτη κι αν μεσολάβησε, για να έχει ευνοϊκή μεταχείριση η εταιρεία ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με τα χρέη εκατομμυρίων στη ΔΕΠΑ.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες είναι αυτές.

    Ο κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης διαβίβασε τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον κ.Πετσίτη και στον ανακριτή, για να συσχετιστούν με δύο δικογραφίες για την ELFE και τη ΔΕΠΑ, για τις οποίες ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

    Τα  δημοσιεύματα  απεστάλησαν στον κ.Ιωαννίδη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη  Δημητρίου με την ένδειξη «για τις δικές σας ενέργειες».

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Μανώλης Πετσίτης φέρεται να είχε στενή σχέση  με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να βοήθησε την ELFE να “παγώσει” την καταβολή χρεών 120 εκ. ευρώ στη ΔΕΠΑ.

    Σύμφωνα πάντα με τα υπό δικαστική διερεύνηση πλέον δημοσιεύματα,  ο κ. Πετσίτης «λειτουργούσε ως εκπρόσωπος υπηρεσιών του Μεγάρου Μαξίμου» υπονοώντας ότι «αβαντάριζε» την εταιρεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

    Τα ίδια δημοσιεύματα θα ερευνηθούν και από τον ανακριτή που χειρίζεται:

    • Τη δικογραφία του πρώην     διευθύνοντος  συμβούλου  της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου  έχει ασκηθεί δίωξη για τα χρέη   του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.
    • Τη δικογραφία για τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ. Εχει ασκηθεί δίωξη  μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του επιχειρηματία και 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για  σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη μήνυση  οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση ο Μανώλης: Ομίχλη και ερωτήματα για τον ρόλο Πετσίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 11 φωτογραφίες που «καίνε» τον Φλαμπουράρη για τον… «τυχαίο περαστικό» Μανώλη Πετσίτη



    ΣΧΟΛΙΑ