• First Top Stories

    Όταν ο Πάνος Καμμένος χαρακτήριζε τον Τάκη Μπαλτάκο ακροδεξιό (video)

    baltakos_kammenos μπαλτάκος καμμένος


    Σε μια προσπάθεια να περισώσει το κόμμα του, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Τάκης Μπαλτάκος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ. Ωστόσο, Πάνος Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος δεν είχαν πάντα τις καλύτερες σχέσεις, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είχε μιλήσει με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο Τάκης Μπαλτάκος πριν από λίγους μήνες έδωσε τα χέρια με τον Δημήτρη Καμμένο για τη δημιουργία νέου κόμματος, αφού ο δεύτερος εγκατέλειψε τους ΑΝΕΛ διαφωνώντας με την στάση του κόμματος στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου -πέρυσι τον Ιούλιο- αποδεικνύουν ότι οι σχέσεις του με τον Τάκη Μπαλτάκο δεν ήταν και τόσο φιλικές: Τότε ο τέως υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 καταφερόταν κατά της ΝΔ, καλώντας την «να σοβαρευτεί, να ακολουθήσει αυτά που της λέει ο Μεϊμαράκης, που ήταν σοβαρός πρόεδρος και ψήφισε το πρόγραμμα του ’15, να αφήσει τους ακραίους μαζί με τον Σαμαρά να πάνε πίσω στον ΛΑ.Ο.Σ να πουλάνε βιβλία και να αποφασίσει να γίνει σοβαρή κεντροδεξιά, η οποία θα είναι αποδεκτή και στην Ευρώπη και να κοιτάει το καλό της πατρίδας μας. Η ΝΔ ήταν πάντα ένα κόμμα, το οποίο ήταν εθνικά υπεύθυνο, τώρα το έχουν αφήσει στα χέρια του Σαμαρά, του Μπαλτάκου και του Γεωργιάδη. Αυτή η ΝΔ δεν είχε καμία σχέση με την ΝΔ που γνώρισε ο ελληνικός λαός» έλεγε.

    Στην συνέχεια ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «το βράδυ μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας, μαζί με την ΚΟ και τους συνεργάτες της πήγαμε για φαγητό και έγινε η πρώτη συζήτηση για τις απειλές που δέχθηκαν οι βουλευτές. Εκεί μου αποκάλυψαν παρουσία όλης της ΚΟ ότι όχι απλώς υπήρχαν πιέσεις, αλλά έγιναν και ραντεβού και ότι ο κ. Δημήτρης Καμμένος μαζί με τον Μπαλτάκο έκλειναν ραντεβού σε βουλευτές, σε διαμερίσματα, για να τους πείσουν να ψηφίσουν «υπέρ» της πρότασης δυσπιστίας για να προχωρήσουν σε νέο δεξιό φορέα που θα έχει και την στήριξη κάποιων επιχειρηματιών για να εξασφαλίσουν την επόμενη μέρα».

    Προκύπτει, λοιπόν, ότι μέχρι πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος όχι μόνο θεωρούσε τον Τάκη Μπαλτάκο ακροδεξιό, αλλά του καταλόγιζε και προσπάθειες για την διάλυση των ΑΝΕΛ.

    Εξάλλου, και την περίοδο που είχε δει το φως της δημοσιότητας η συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη στην Βουλή, που οδήγησε και στην παραίτηση Μπαλτάκου από την θέση του γγ της κυβέρνησης Σαμαρά, ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής με έναν πύρινο λόγο είχε μιλήσει για ακροδεξιά, νεοναζισμό και απευθείας συνομιλίες της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους ΑΝΕΛ ο Τάκης Μπαλτάκος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε τροχιά εκλογικής συνεργασίας Πάνος Καμμένος και Τάκης Μπαλτάκος



    ΣΧΟΛΙΑ