• First Top Stories

    Κυβέρνηση-οπερέτα: Ο Καμμένος μιλά για συμφωνία με «λάδωμα», ο Τσίπρας ορκίστηκε υπουργός Εξωτερικών

    • NewsRoom

    Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου


    Στη σκιά των νέων δηλώσεων Καμμένου περί χρηματισμού βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ για να υπερψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε με πολιτικό όρκο καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών, μετά τη θυελλώδη παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Η ορκωμοσία ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, κράτησε λίγα λεπτά και ήδη ο πρωθυπουργός κατευθύνεται προς το υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του απερχόμενου Νίκου Κοτζιά, ο οποίος προχθές άφησε αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου και προκάλεσε τον πρωθυπουργό να δημοσιοποιήσει την επιστολή της παραίτησής του. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε χθες, από τις Βρυξέλλες, πως το θέμα είναι λήξαν και πως δεν πρόκειται να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση.

    Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά το τελεσίγραφο του πρωθυπουργού ότι δεν θα ανεχτεί φαινόμενα διγλωσσίας στο θέμα του ονοματολογικού των Σκοπίων, κι ενώ ο πρωτεργάτης της συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι πια στη θέση του, ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, υιοθέτησε χθες το βράδυ τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης των Σκοπίων για απόπειρα εξαγοράς βουλευτών με χρήματα και εκβιασμούς σε βάρος άλλων μελών του κοινοβουλίου.

    Στον Πάνο Καμμένο απάντησε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, κάνοντας λόγο για fake new που έχουν διαψευστεί επισήμως. Ο Μίλε Μποσνιακόφσκι πληροφορεί τον Πάνο Καμμένο ότι τα όσα κοινοποίησε μέσω του δικού του λογαριασμού στο ίδιο μέσο είναι fake news τα οποία η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει διαψεύσει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρώτο τετ-α-τετ Τσίπρα – Κοτζιά μετά τη θυελλώδη παραίτηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν σηκώνει το γάντι ο Τσίπρας: Δεν δημοσιοποιώ την επιστολή Κοτζιά



    ΣΧΟΛΙΑ