• First Top Stories

    Οργή για τη μεταγωγή Κουφοντίνα: Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα, λέει η Ντ.Μπακογιάννη

    • NewsRoom

    Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη


    Την οργισμένη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και της Αλεξίας Μπακογιάννη προκάλεσε η είδηση της μεταγωγής του εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου. Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα, απαντά στις επικρίσεις το υπουργείο Δικαιοσύνης και διευκρινίζει ότι η έκτιση της ποινής θα συνεχιστεί κανονικά.

    Σε σχόλιό της στο Τwitter η Ντόρα Μπακογιάννη, ο σύζυγος της οποίας, Παύλος Μπακογιάννης, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της 17Ν το 1989, αναφέρει: «Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα».

    Αλεξία Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας είτε εκβιάζεται, είτε συναλλάσσεται

    Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε και η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία: «Αυτό που γίνεται συνεχόμενα από την κυβέρνηση, με αποκορύφωμα το σημερινό, δεν στέκει λογικά. Ο κ. Τσίπρας είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται. Το κόμμα του είχε παραδοσιακά σχέσεις με αυτά την οργάνωση και ηθικά πάντα ήταν υπόλογο για αυτό το ζήτημα».

    Όπως είπε, μάλιστα, «κι εγώ έχω ένα αίτημα στον Τσίπρα, να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου, αλλά δεν μπορεί. Καλό θα είναι να εξετάζει καλύτερα τα αιτήματα που ικανοποιεί».

    Όπως τόνισε «για εμάς όλες τις οικογένειες των θυμάτων του Κουφοντίνα και της 17 Νοέμβρη το σημερινό έρχεται ως κερασάκια σε μια ‘τούρτα’ των τελευταιών τριών ετών με τη μία πρόκληση μετά την άλλη για τους νεκρούς μας».

    «Μένουν στη φυλακή παιδάκια για λίγα ναρκωτικά και ο μεγαλύτερος δολοφόνος που δεν έχει μετανιώσει τίποτα, μεταφέρεται σε αγροτικές φυλακές» πρόσθεσε. Τόνισε ότι «εμείς πάρα πολλά χρόνια παλέψαμε για τη δίκαιη αντιμετώπιση των τρομοκρατών. Δεν λειτουργήσαμε ποτέ εκδητικικά ούτε και το κράτος, αν και η ψυχούλα μας το ξέρει πόσο θα το θέλαμε».

    Απάντηση Κοντονή

    «Η απόφαση ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Προστίθεται ότι «η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: Μετέφεραν στα μουλωχτά τον Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές



    ΣΧΟΛΙΑ