• First Top Stories

    Νίκος Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε στα κανάλια χωρίς άδεια (video)

    Νίκος Παππάς. Ετών 52.Υπουργος Επικρατείας


    Η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης, μετά την απόφαση του ΣτΕ για το σύννομο των προσφυγών των τηλεοπτικών καναλιών, ήρθε δια στόματος του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Μιλώντας στην ΕΡΤ, o υπουργός άφησε αιχμές για επηρεασμό δικαστών από επιχειρηματικά συμφέροντα και για ακόμα μια φορά επιτέθηκε στους καναλάρχες, λέγοντας ότι τα δελτία ειδήσεων των σταθμών τους δεν έχουν αντικείμενο την ενημέρωση αλλά την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Όσο για τη συνταγματικότητα ή μη του επίμαχου νόμου του σημείωσε με νόημα πως “αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θα γυρίσουμε στο καθεστώς με μη αδειοδοτημένα κανάλια”.

    «Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από επιχειρηματικά συμφέροντα; Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτά τα συμφέροντα. Τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών, αλλά με την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών», τόνισε ο κ. Παππάς, και χαρακτήρισε ουραγό αυτών των συμφερόντων τη ΝΔ. «Η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στη παγίδα της απόφαση να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Θα ήταν καλό για τη δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στη πραγματικότητα»

    “Το πρόβλημα με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι εμφανίζεται ουραγός αυτών των συμφερόντων”, πρόσθεσε. “Άλλαξε το παράδειγμα των σχέσεων διαπλοκής με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το καθεστώς νομιμότητας με τη χορήγηση προηγούμενης άδειας, σύμφωνα με το Σύνταγμα.”

    “Έχει υπάρξει ένα τηλεοπτικό παρακράτος, η κυβέρνηση κι εγώ έχουμε υποστεί επιθέσεις”, υπογράμμισε.  Ο κ. Παππάς, είπε ότι δεν πρόκειται να επαναφέρει την νομοθετική πρόταση του για τους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν εξαντληθεί η προσπάθεια του προέδρου της Βουλής για σύσταση του ΕΣΡ.

    Τέλος, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με το μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας χαρακτήρισε ανήθικο να συνδέουμε τις όποιες εξελίξεις με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. “Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση”, σημείωσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φωτιά στο twitter μετά την απόφαση του ΣτΕ με το #pappa_paraitisou

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πηγές Μαξίμου: Κάποιοι άρχισαν νωρίς τα πανηγύρια για την απόφαση του ΣτΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατάσχουν τα πάντα οι εφορίες: Σπίτια, λεφτά και οικόπεδα. Όλο το σχέδιο από εδώ και στο εξής



    ΣΧΟΛΙΑ