• First Top Stories

    Νίκαια: Τα συγκλονιστικά σκίτσα συμπαράστασης για την τραγωδία στη Γαλλία


    Καθώς ο κόσμος ξύπνησε με τα τραγικά νέα της φρικιαστικής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια της Γαλλίας που έγινε ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης, όλοι οι χρήστες του διαδικτύου αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα και σε όσους τραυματίστηκαν ανεβάζοντας στα προφίλ τους σκίτσα και εικόνες με ευχές για αγάπη, ενότητα και ειρήνη.

    Ογδόντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν χτες το βράδυ τη ζωή τους ενώ πάρα πολλοί τραυματίστηκαν μέσα στο πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε τις εορταστικές εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα στην παραλιακή λεωφόρο της όμορφης πόλης της Γαλλικής Ριβιέρας. Ο δράστης ήταν ένας 31χρονος Γαλλοτυνήσιος άντρας που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας όταν, οδηγώντας το φορτηγό του καταπάτησε και σκότωσε τους αθώους πολίτες ενώ ταυτόχρονα πυροβολούσε στο πλήθος με ένα όπλο.

    Ο Γάλλος Πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε ότι “Ο τρομοκρατικός χαρακτήρας της επίθεσης δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία ξανά”. Την ίδια στιγμή αρχηγοί κρατών ανά τον κόσμο έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στη χώρα μετά τις τραγικές ειδήσεις που έκαναν το γύρο του κόσμου.

    Παράλληλα χιλιάδες κόσμου ανεβάζουν εικόνες στα προφίλ τους στα social media για να τιμήσουν τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα χρησιμοποιώντας τα hashtags #PrayForNice και #JeSuisNice. Πολλοί από αυτούς μοιράστηκαν το σκίτσο της εφημερίδας Le Monde που φιλοτέχνησε ο Γάλλος καλλιτέχνης Plantu, ο οποίος σχεδίασε ένα λευκό περιστέρι – σύμβολο της ειρήνης – που κλαίει στη μέση ενός χάρτη της Γαλλίας με μια μαύρη κορδέλα που γράφει “Νίκαια” να καλύπτει μια ματωμένη γωνία του σκίτσου.

    Ακολουθούν μερικά από τα πιο δυνατά σκίτσα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο:

    Η εικόνα της γαλλικής σημαίας σε σχήμα καρδιάς έγινε αμέσως viral, ενώ κάποιοι άλλοι μοιράστηκαν μια εικόνα με τρεις καρδιές στη σειρά: μια μπλε, μια άσπρη και μια κόκκινη (στα εθνικά χρώματα της Γαλλίας).

    Ο ανταποκριτής Jeremy Vine μοιράστηκε αυτό το σπαρακτικό σκίτσο του Βραζιλιάνου πολιτικού σκιτσογράφου Carlos Latuff, που είναι βασισμένο στην τραγική φωτογραφία μιας κούκλας πεσμένης δίπλα στο σάκο που περιέχει τη σωρό ενός νεκρού παιδιού:

    Κάποιοι άλλοι μοιράστηκαν ένα ισχυρό σκίτσο που ζωγράφισε ο Latuff μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και δείχνει τους νεκρούς να καλύπτονται από μια γαλλική σημαία που στάζει αίμα:

    Το παρακάτω μήνυμα μοιράστηκαν πολλοί που ήθελαν να εκφράσουν τον κυνισμό αλλά και την αγανάκτηση με το hashtag “Je suis”. Μεταφρασμένο το μήνυμα λέει ότι “Είμαι Charlie, Είμαι Παρίσι, Είμαι Ορλάντο, Είμαι Βρυξέλλες, Είμαι Κωνσταντινούπολη, Είμαι Νίκαια, Είμαι Βαγδάτη, Είμαι Μπαγκλαντές, Είμαι εξουθενωμένος”:

    View this post on Instagram

    Je suis vraiement désolé…

    A post shared by Murat Selcuk (@mrtinstgrm) on

    Ο Geraint Smith, σχεδίασε ένα μεγάλο μπλε δάκρυ με τη λέξη “Βαστίλη” στο εσωτερικό του και το μοιράστηκε στο Twitter:

    Η τρομοκρατική επίθεση σόκαρε όλο τον πλανήτη και πολλά σκίτσα απεικονίζουν την αγανάκτηση από τη βία:

    nice.jpg

    Αυτό το σκίτσο με την υπογραφή ‘Mesia’, μοιράστηκε σε όλα τα social media και απεικονίζει ένα ζευγάρι ματωμένα ίχνη σε ένα παραλιακό δρόμο της Νίκαιας, ζωγραφισμένο κόκκινο, άσπρο και μπλε:

    https://twitter.com/Bee_Beatrice_/status/753854246060109824?ref_src=twsrc%5Etfw

    Η παρακάτω εικόνα μιας τραυματισμένης και ματωμένης υδρογείου που αναπολεί τις αναμνήσεις της από στιγμές ειρηνικές κοιτώντας φωτογραφίες που βρίσκονται σε ένα κουτί, είναι επίσης σπαρακτική:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/tromos-apo-trump-ean-eklego-proedros-ton-ipa-tha-kirixo-ton-polemo/61434



    ΣΧΟΛΙΑ