• First Top Stories

    Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αψηφά τον Ντοναλντ Τραμπ – Εκτόξευσε και νέο πύραυλο

    • NewsRoom
    Κιμ Γιονγκ Ουν

    Κιμ Γιονγκ Ουν


    Σε μια κίνηση που προκαλεί ανησυχία για την ειρήνη στην περιοχή προχώρησε η Βόρεια Κορέα, η οποία, αψηφώντας τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε στην εκτόξευση πυραύλου από την πόλη Σίνπο, μια ημέρα μετά την εντυπωσιακή στρατιωτική παρέλαση για την εθνική εορτή της «ημέρας του Ήλιου».

    Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των στρατών της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, η δοκιμή του πυραύλου της Βόρειας Κορέας ήταν αποτυχημένη καθώς ανατινάχθηκε «σχεδόν αμέσως» μετά την εκτόξευσή του.

    Η διοίκηση ειρηνικού των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων «εντόπισε και παρακολούθησε» την τροχιά που διέγραψε ένας «κατά την εκτίμησή της βορειοκορεάτικος βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε στις 11:21 ώρα Χαβάης» (σ.σ. 00:21 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο πλοίαρχος Ντέιβ Μπέναμ. «Ο πύραυλος ανατινάχθηκε σχεδόν αμέσως», διευκρίνισε ο Μπέναμ προσθέτοντας ότι «ο τύπος του πυραύλου είναι κάτι που τελεί υπό ανάλυση».

    Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμβουλοί του για στρατιωτικά θέματα έχουν ενημερωθεί για την αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου της Βόρειας Κορέας. Ο Τραμπ δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το θέμα.

    Εντός της ημέρας ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, θα βρεθεί στην Σεούλ, την πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας, στα πλαίσια ενός 10ημερου ταξιδιού στην Ασία.

    Αυτό που ανησυχεί την παγκόσμια κοινότητα είναι το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να αρχίσει την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχια, εξέλιξη που θα καθιστούσε πιο δύσκολο ένα προληπτικό χτύπημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τουρκία: Μια χώρα αποκλεισμένη (τουρισμός, ευρωπαϊκά κράτη) κάνει το πιο κρίσιμο δημοψήφισμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα ήττα της κυβέρνησης. Η Παγκόσμια Τράπεζα λέει όχι στο δάνειο που ζήτησε ο Τσίπρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημοσκόπηση Bild: Σημαντικό προβάδισμα της Μέρκελ έναντι του Σούλτς

     



    ΣΧΟΛΙΑ