• First Top Stories

    Συναγερμός στις Αρχές: «Μαύρες» οι ακτές στη Σαλαμίνα-Έφτασε στην Πειραϊκή η πετρελαιοκηλίδα

    • NewsRoom


    Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον οι κάτοικοι της Σαλαμίνας με τη σημερινή εικόνα στις ακτές του νησιού να είναι ακόμη πιο αποκαρδιωτική, αφού η οικολογική ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα είναι τόσο μεγάλη και όπως επισημαίνουν ειδικοί, οι εργασίες μπορεί να κρατήσουν μήνες.

    Η πετρελαιοκηλίδα μετά τη βύθιση του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής, με 2.570 τόνους καύσιμα, νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, έφτασε στην Πειραϊκή και τη Φρεαττύδα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πειραιά, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης, ότι σήμερα το πρωί που θα εκτιμηθεί η κατάσταση, θα ανακοινωθεί ο τρόπος αλλά και το χρονοδιάγραμμα καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

    Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, έχει ζητήσει για το θέμα να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη αύριο στο υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να υπάρξει πλήρη ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου.

    Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη του λιμενικού που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

    Να σημειωθεί ότι στο σημείο έχουν ποντιστεί πλωτά φράγματα, ενώ η όλη επιχείρηση επιτηρείται από δύο σκάφη του λιμενικού σώματος.

    Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες απορρύπανσης έχει κατατεθεί σχέδιο απάντλησης καυσίμων στη Λιμενική Αρχή Πειραιά, προκειμένου να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να εκκινήσουν οι εργασίες απάντλησης του φορτίου του πλοίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίθεση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της Turkish Airlines στον Άλιμο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δήμαρχος Ελαφονήσου: Καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για απάτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κατάληψη στο υπ. Περιβάλλοντος από εργαζόμενους στα μεταλλεία

     



    ΣΧΟΛΙΑ