• First Top Stories

    Με προγραμματικό λόγο απαντά ο Μητσοτάκης στις επιθέσεις …λάσπης

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με τον προγραμματικό του λόγο επέλεξε να απαντήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στις επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

    Στην Πειραιώς θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου στην προσπάθεια του να υπερκεράσει την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται λόγω έλλειψης πολιτικών επιχειρημάτων στήνει ένα σκηνικό πόλωσης μέσω προσωπικών επιθέσεων τόσο στο περιβάλλον όσο και απευθείας στο πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ.

    Παράλληλα θεωρούν ότι έπεσε στο κενό η προσπάθεια να αποδειχθεί η -προαναγγελθείσα ως «αποκαλυπτική»- εμπλοκή της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι στην υπόθεση των «Paradise papers».

    Σύμφωνα με πηγές της Πειραιώς τονίζεται ότι “δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στον …βούρκο λάσπης που θέλει να οδηγήσει την πολιτική ζωή του του τόπου”Εμφανίζονται αποφασισμένοι να απαντούν μέσω προτάσεων για το μέλλον της χώρας στα νεφελώδη επιχειρήματα του Μεγάρου Μαξίμου.”Το… χαρτί «Μαρέβα σε off shore» που επιχειρήθηκε να παιχθεί δεν «βγήκε» στην κυβέρνηση, καθώς τα στοιχεία που αφορούσαν τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη που είδαν το φως ήταν παλαιά και ξαναπαιγμένα” σημείωναν στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

    «Τους λέω λοιπόν να σηκώσουν το βλέμμα και να με κοιτάξουν στα μάτια και αν θέλουν να χτυπήσουν εμένα και όχι τη γυναίκα μου» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας από το βήμα του 4ου προσυνεδρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης ενώ παράλληλα συμπλήρωσε ότι «Το να χτυπάς τη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν έχει δώσει δικαιώματα, αλλά προσπαθεί να κάνει τα δικά της επιχειρηματικά βήματα είναι διπλή ανανδρία». Στέλνοντας ένα προσωπικό μήνυμα στον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «το να χάνεις εκλογές δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι να χρησιμοποιείς το παρακράτος για να χτυπάς τον αντίπαλό σου, οι πολίτες δεν θέλουν τη χώρα σε εσωστρέφεια, αξίζουμε καλύτερα».

    Οι προτάσεις της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα

    Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη περιστράφηκε γύρω από τις προτάσεις της ΝΔ για την επιχειρηματικότητα όπου σημείωσε ότι «ο πλούτος παράγεται από την ιδιωτική οικονομία και όχι από το δημόσιο. Οι επιχειρήσεις που πάνε καλά έχουν και ευχαριστημένους εργαζόμενους, αν δεν πάρει μπροστά η μηχανή της ιδιωτικής οικονομίας, δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, να δημιουργήσουμε δουλειές και να επιστρέψουν οι νέοι πίσω» σημείωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της «η χώρα έχασε τρία χρόνια αναπτυξιακής δυναμικής, μας οδήγησαν σε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και μας κόστισε 100 δις ευρώ αυτή η περιπέτεια».

    «Συζητάμε για τη δήθεν έξοδο από τα προγράμματα, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα και μέτρα που θα θίξουν τους πιο αδύναμους, πρώτη φορά μπήκε φόρος εισοδήματος σε ανθρώπους που κερδίζουν 300-400 ευρώ» τόνισε , λέγοντας πως στόχος του είναι η ελληνική οικονομία πρέπει να αναπτύσσεται με 3 και 4 % και να προσελκύσει 100 δις ευρώ στα επόμενα 5 χρόνια. «Μπορούμε να το κάνουμε; Ναι. Με μια κυβέρνηση αποφασισμένη, συνεκτική που πιστεύει τις μεταρρυθμίσεις και δεν τις επιβάλλει κάποιος απέξω» ανέφερε.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, ξεκαθάρισε ότι «χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης που η ΝΔ θα το θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού και θα το εφαρμόσουμε». Η πρώτη κίνηση που θα κάνει, όπως είπε, είναι η μείωση της φορολογίας, του ΕΝΦΙΑ, του φόρου στις επιχειρήσεις και των μερισμάτων, η θέσπιση φορολογικών κινήτρων, η ύπαρξη δυνατότητας να μεταφέρουν φορολογικές ζημιές οι επιχειρήσεις για μια δεκαετία και η θέσπιση κινήτρων σε όσους επενδύουν στην καινοτομία.

    Ποια είναι η πρόταση για το υπερπλεόνασμα

    Απότ ο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε πως η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για τη διανομή του υπερπλεονάσματος, ενω εξαπέλυσε δριμεία επίθεσης προς τον πρωθυπουργός καταγγέλοντας ότι «επέβαλλε 15 δισ. πρόσθετα μέτρα και τώρα πανηγυρίζει γιατί μπορεί να επιστρέψει 1,5 δις σε αυτούς που τα πήρε. Δεν υπάρχει λόγος να πανηγυρίζουν, στηρίχθηκε στην εξοντωτική φορολόγηση συνεπών φορολογούμενων. Από τη στιγμή όμως που πετύχουμε ένα υπερπλεόνασμα είναι σημαντικό πως θα επιστραφεί στην κοινωνία και σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» τόνισε.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η τροπολογία της θα προβλέπει:

    Εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ με εισοδηματικά κριτήρια
    Εφάπαξ επιστροφή ΕΝΦΙΑ σε όλους τους Έλληνες πολίτες, η οποία δεν θα γίνει οριζόντια, αλλά κλιμακωτά: 30% επιστροφή σε όσους πλήρωσαν μέχρι 500 ευρώ, 20% μέχρι 1500 και 10% σε όσους πλήρωσαν πάνω από 1500 ευρώ. «Έτσι όλοι θα ωφεληθούν και κυρίως πιο αδύναμοι», είπε.

    Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών δημοσίου προς τους ιδιώτες για να επιστρέψει το χρήμα στην αγορά και να ανασάνουν οι επιχειρήσεις που το κράτος τους χρωστά.

    Από εκεί και πέρα όσον αφορά το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι ένα πρόγραμμα που δεν δουλεύει και και αντιπρότεινε τη «Δεύτερη Ευκαιρία». Πρόκειται για την πρόταση της ΝΔ όπου αναφέρεται ότι οι τράπεζες θα πουν το ύψος κουρέματος οφειλής προς τα πιστωτικά ιδρύματα και αν έρθει συμφωνία, το ποσό της διαγραφής θα συμπαρασύρει και οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. «Όχι για περιπτώσεις φοροδιαφυγής και απάτης και προϋπόθεση είναι να υποβάλλει ο επιχειρηματίας ισολογισμούς και χρήση» ξεκαθάρισε αρχηγός

    Δίνοντας ακόμη το στίγμα της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ δήλωσε ότι θα στηρίξει την παραγωγική βάση της χώρας, μονάδες εξαγωγικές και καινοτόμες, με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης. Παράλληλα υπενθύμισε ότι θέλει να δημιουργήσει μια κεντρική αρχή σε επίπεδο υφυπουργού, που όταν υπάρχει πρόβλημα, η διαδικασία θα πηγαίνει εκεί. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στη μείωση του κόστους ενέργειας, μέσω της απελευθέρωσης της αγοράς της και στην ανάγκη στήριξης των εξωστρεφών και καινοτόμων επιχειρήσεων.

    «Είναι στον πυρήνα της πολιτικής μας, θέλουμε να διευκολύνουμε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, να επεκτείνουμε τα ωράρια τελωνείων, να δημιουργήσουμε μόνο μια δομή εξωστρέφειας, οι πρεσβείες να προωθούν τα ελληνικά προϊόντα και οι πρέσβεις να αξιολογούνται για τα αποτελέσματα», δήλωσε. Τέλος αναφέρθηκε στον τουρισμό, που τον χαρακτήρισε «ναυαρχίδα της ανάπτυξης» σημειώνοντας πως «τα τελευταία χρόνια είχαμε πολύ καλές επιδόσεις, λόγω ιδιαίτερων γεωπολιτικών συνθηκών. Και αυτή η ευκαιρία δεν θα είναι πάντα μαζί μας. Να αξιοποιήσουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας. Θέλουμε περισσότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και να ενισχύσουμε την εποχικότητα του τουρισμού».

    Διήμερη άδεια Κουφοντίνα

    Με μια οργισμένη ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απαντά στην διήμερη άδεια Κουφοντινα χαρακτηρίζοντας την αδιανόητη, όχι μόνο για τις απεχθείς, όπως επισημαίνει πράξεις του που στρέφονται κατά της δημοκρατίας αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια για αυτές. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο Κουφοντίνας παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δήλωσεις της κα Ντόρας Μπακογιάννης η οποία σημείωσε ότι μένω “άναυδη” με την απόφαση αυτή, σε αυτή τη χρονική στιγμή, ενώ διερωτήθηκε ποιος θα δώσει εγγυήσεις, ότι θα κυκλοφορεί για δύο ημέρες ελεύθερος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρέβα Μητσοτάκη: Γιατί η εταιρεία της δεν ήταν στην σκιά. Όλη η αλήθεια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη λίστα των Paradise Papers η Μαρέβα Μητσοτάκη-Τι απαντά η ίδια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ.Μητσοτάκης: Να χτυπήσουν εμένα, όχι τη γυναίκα μου



    ΣΧΟΛΙΑ