• First Top Stories

    «Kλείδωσε» το deal Λάμψα-Eurobank για την εξαγορά του King George

    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Laskaridis Shipping


    «Κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν το deal του ομίλου Λάμψα και της Eurobank για την πώληση του κτιρίου που στεγάζει το ιστορικό ξενοδοχείο King George. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η διοίκηση της Λάμψα αποδέχθηκε την πρόταση αγοράς του ξενοδοχείου που έλαβε από την Eurobank, μετά και την επεξεργασία των προσφορών που κατατέθηκαν προήλθαν από τρεις υποψήφιους αγοραστές.

    Το ύψος της συμφωνίας εκτιμάται πως αγγίζει τα 43 εκατ. ευρώ ενώ το κλείσιμο της συμφωνίας και η ανακοίνωσή της τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων οργάνων της τράπεζας, καθώς έχουν υπογραφεί ρήτρες εμπιστευτικότητας σε ότι αφορά τις δεσμευτικές προσφορές. Στόχος της οικογένειας Λασκαρίδη που διατηρούσε εξαρχής το προβάδισμα είναι το ακίνητο να μετατραπεί σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

    Όπως είχε γράψει το mononews.gr στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση του ιστορικού ξενοδοχείου King George είχαν κατατεθεί 5 δεσμευτικές προσφορές στην Eurobank, στην οποία ανήκει το King George, το οποίο έχει βγει προς πώληση από τον περασμένο Μάιο.

    H ΛΑΜΨΑ στην οποία ανήκει το εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, έχει εκμισθώσει από το τέλος του 2012 το King George και το σύμφωνο μίσθωσης (10ετούς διάρκειας) προβλέπει ότι έχει δικαίωμα προτίμησης (of first refusal) στην περίπτωση εκποίησης του ακινήτου, επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου για την αγορά του μισθίου.

    Επίσης η εταιρεία ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει άλλο ένα «ιστορικό» ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος το King’s Palace. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι σε μία αίθουσα του King’s Palace ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 διάβασε σε συνέντευξη Τύπου την ιστορική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

    Στο υπόγειο δε του κτιρίου λειτουργούσε ένα από τα πιο γνωστά καμπαρέ της πρωτεύουσας το Κορονέτ.

    Το King’s Palace κτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Κιτσίκη. Οταν σταμάτησε να λειτουργεί ως ξενοδοχείο στέγασε τις υπηρεσίες διοίκησης της ΑΤΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια παρέμενε κλειστό και έρημο.

    Πρόσφατα η εταιρεία ΛΑΜΨΑ πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την απόκτηση του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου και ανήκει στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του και μετατροπής του σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρίνεται το μέλλον του King George – Κρίσιμος ο ρόλος Λασκαρίδη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όμιλος Λασκαρίδη: Πως έκανε νέα κίνηση ματ στο κέντρο της Αθήνας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Παρασκήνιο: O ρόλος Λασκαρίδη στην πώληση του King George από την Eurobank



    ΣΧΟΛΙΑ