• First Top Stories

    Τρόμος στην Αγία Πετρούπολη: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από την επίθεση – Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες (video+pics)

    Αγία Πετρούπολη

    Το εσωτερικό του βαγονιού μετά τη βομβιστική επίθεση


    Μια νέα τρομοκρατική επίθεση, αυτή τη φορά στην Αγία Πετρούπολη, ήταν αρκετή για να παραλύσει από το φόβο ξανά η παγκόσμια κοινή γνώμη. Οι ρωσικές Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρουν τους δράστες της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για Τζιχαντιστές ή Τσετσένους αυτονομιστές.

    Το χρονικό της επίθεσης

    Η ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε στις 14:30 τοπική ώρα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, άφησε πίσω της 11 νεκρούς και 45 τραυματίες.

    Λίγη ώρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, οι ρωσικές Αρχές δημοσίευσαν τη φωτογραφία του συγκεκριμένου άνδρα και το πρακτορείο Interfax μετέδωσε την είδηση ότι αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης. Ωστόσο, όπως προέκυψε αργότερα μέσα στη μέρα, ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε καμία σχέση με την τρομοκρατική επίθεση.

    Ανατριχιαστικά βίντεο και εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης


    Ο εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη (Πηγή 5ΤV)

    rosia

    Ρωσικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως ο άνδρας των παρακάτω φωτογραφιών, που έδρασε ως βομβιστής αυτοκτονίας, ήταν 22 ετών, με καταγωγή από το Καζακστάν. Στις φωτογραφίες του που κυκλοφόρησαν από τις κάμερες ασφαλείας, φαίνεται να φορά κόκκινο μπουφάν, γυαλιά και ένα σκούρο πράσινο καπέλο. Στην πλάτη του φαίνεται πως κουβαλά ένα σακίδιο. Ένα άλλο στιγμιότυπο τον δείχνει να περπατά στο δρόμο με τις γροθιές του σφιγμένες.

    Το εσωτερικό του βαγονιού

    Βίντεο λίγα λεπτά μετά την έκρηξη:

    https://youtu.be/4LSAsf4SNQE

    Ο σταθμός της πλατείας Σενάγια γέμισε καπνό μετά τις εκρήξεις

    Ο Πούτιν στο χώρο της επίθεσης

    Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέφθηκε τον σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης και άφησε μερικά λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αγία Πετρούπολη: Δείτε τον τρομοκράτη πριν μπει στο μετρό (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποιον παίκτη έδιωξαν οι «Διάσημοι» από την ομάδα τους; (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο με ξυλεία στο Νέο Κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ