ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι εισαγγελείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερευνούν πιθανή κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που σχετίζεται με εκπαίδευση στα μέσα ενημέρωσης για τον ηγέτη του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός (National Rally), Ζορντάν Μπαρντελά, και άλλα μέλη του κόμματος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), το οποίο επικαλείται πρόσωπο κοντά στην υπόθεση.
Το κόμμα αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία και ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η έρευνα ακολούθησε καταγγελία που υπέβαλε τον περασμένο Δεκέμβριο η αντικατασταλτική οργάνωση AC!!Anti-Corruption. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο Μπαρντελά έχει καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της οργάνωσης.
Ο Εθνικός Συναγερμός πρόσθεσε ότι η εκπαίδευση στα μέσα ενημέρωσης που παρασχέθηκε σε αρκετούς ευρωβουλευτές του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Μπαρντελά, κατά τη θητεία 2019-2024, τηρούσε τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η εκπαίδευση σταμάτησε με την έναρξη της προεδρικής εκστρατείας του 2022, όταν η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του κόμματος στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, ήταν υποψήφια.
«Μετά από μια προκαταρκτική εξέταση, άνοιξε έρευνα για υποψίες απάτης», ανέφερε το AFP, επικαλούμενο το ίδιο πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (European Public Prosecutor’s Office) δεν σχολίασε άμεσα όταν επικοινώνησε μαζί της το Bloomberg.
Η υπόθεση της εκπαίδευσης στα μέσα ενημέρωσης είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά νομικών προβλημάτων για τον Εθνικό Συναγερμό. Η Μαρίν Λε Πεν αναμένει τον Ιούλιο απόφαση σχετικά με την έφεσή της κατά απαγόρευσης συμμετοχής σε εκλογές, η οποία επιβλήθηκε λόγω υπεξαίρεσης ευρωπαϊκών κονδυλίων κατά τη θητεία της ως ευρωβουλευτής.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να καθορίσει αν θα έχει άλλη μία ευκαιρία να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας ή αν ο Μπαρντελά θα γίνει ο υποψήφιος του κόμματος για τις εκλογές του 2027.
Αν της απαγορευτεί να είναι υποψήφια, ο Εθνικός Συναγερμός έχει δηλώσει ότι θα προτείνει τον 30χρονο Μπαρντελά. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είτε εκείνος είτε η Λε Πεν θα μπορούσαν να επικρατήσουν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Διαβάστε επίσης
Schnabel: Η ΕΚΤ θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια αν διευρυνθεί το ενεργειακό σοκ
ΙΜΟ: Σχεδόν 1.500 πλοία παραμένουν «εγκλωβισμένα» στον Περσικό Κόλπο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Από Δευτέρα ενεργοποιούνται τα φυλάκια στις δύο εισόδους του πρώην Ειρηνοδικείου
- Κικίλιας από Λαύριο: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εθνική αναγκαιότητα»
- Ρωσία: Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι εκεχειρία στον πόλεμο με την Ουκρανία είναι για τρεις ημέρες και όχι για περισσότερο
- Τζιτζικώστας: Παρέδωσε επιταγή 277 εκατ. ευρώ για την έναρξη των σιδηροδρομικών-οδικών έργων Αλεξανδρούπολης-Πυθίου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.