ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Marfin: Επιστρέφει σήμερα η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό – To ελληνικού FBI τη φέρνει από το Λονδίνο
Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη νέα τρομοκρατική επίθεση, που συγκλόνισε το Λονδίνο, το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η βόμβα ήταν γεμάτη με καρφιά και βίδες, και φέρεται να περιείχε το TATP, ένα εκρηκτικό που είναι γνωστό ως “Μητέρα του Σατανά”. Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσαν στη βρετανική εφημερίδα ότι κυνηγούν πολλούς επιτιθέμενους, κατά πάσα πιθανότητα τζιχαντιστές, μετά από την ανάληψη ευθύνης που έγινε από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.
Η βρετανική αστυνομία αναζητεί τους υπόπτους
Η βρετανική αστυνομία συνεχίζει σήμερα τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και κατά την οποία 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε έναν σταθμό του μετρό του Λονδίνου.
Η επίθεση – η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Βρετανία – σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 08:20 (10:20 ώρα Ελλάδας), στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε μια πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.
«Αναζητούμε τους υπόπτους», δήλωσε χθες βράδυ στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας της πρωτεύουσας, Μαρκ Ρόουλεϊ. Η έρευνα έχει σημειώσει «πράγματι πρόοδο», δήλωσε.
«Κάποιος τοποθέτησε αυτό τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο μετρό. Σε αυτό το στάδιο πρέπει να παραμείνουμε ανοικτοί ως προς το ποιος είναι και για πιθανούς συνεργούς», διευκρίνισε.
«Ένα ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη» για τον εντοπισμό του ή των δραστών της επίθεσης, είχε δηλώσει προηγουμένως στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν.
Ο Ρόουλεϊ έκανε λόγο για «έκρηξη» που προκλήθηκε από «αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό». Τα απομεινάρια της βόμβας εξετάζονται από τους επιστήμονες, πρόσθεσε.
Βρετανικά μμε ανέφεραν πως ο χρονοδιακόπτης της βόμβας δεν λειτούργησε.
Την ευθύνη για την επίθεση, που χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με ανακοινωθέν που διένειμε το πρακτορείο προπαγάνδας της οργάνωσης Amaq στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δώδεκα ώρες μετά την επίθεση, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι το επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού αυξάνεται από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», κάτι που σημαίνει πως μια επίθεση είναι «επικείμενη».
Το επίπεδο συναγερμού είχε αυξηθεί σε «κρίσιμο» τον Μάιο μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ (βόρεια) και στη συνέχεια επανήλθε στο «σοβαρό», που σημαίνει «υψηλή πιθανότητα» επίθεσης.
Συνολικά 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί «σε όλη τη χώρα», διευκρίνισε ο Μαρκ Ρόουλεϊ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκρηξη-Λονδίνο: Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως ο δράστης βρισκόταν στα ραντάρ των Βρετανών (video)
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Εξερράγη βόμβα, τουλάχιστον 22 τραυματίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωμανός: Έχουμε από το χαμηλότερο ρεύμα στην Ευρώπη – Άλλοι λαϊκίζουν, εμείς αλλάζουμε την Ελλάδα
- Τουρνάς: 2.700 πυρκαγιές από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, πάνω από 500 τον Αύγουστο
- Η Meta διέγραψε πάνω από 750.000 λογαριασμούς ανηλίκων στην Αυστραλία
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,4% στον τζίρο των επιχειρήσεων το β’ τρίμηνο – Έφτασε τα 135,8 δισ. ευρώ (γράφημα)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.