• First Top Stories

    Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για συμφωνία με τους θεσμούς μέχρι το τέλος της εβδομάδας

    Τσακαλώτος

    Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών


    Αισιόδοξα μηνύματα για μια άμεση συμφωνία στις συζητήσεις που διεξάγονται με τους εκπροσώπους των θεσμών που συνεχίζονται στο ξενοδοχείο Χίλτον, στέλνει η ελληνική πλευρά.

    Η ελληνική πλευρά θεωρεί πως η επίτευξη συμφωνίας είναι θέμα μερικών ημερών, καθώς όπως τονίζει τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά είναι πλέον ελάχιστα. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα βγαίνουν από τα ανώτατα στελέχη του οικονομικού επιτελείου που συμμετέχουν στη συζήτηση,  στην κυβέρνηση θεωρούν πως η συμφωνία μπορεί να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Κατά τις συζητήσεις της Πέμπτης, οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν πάνω σε οργανωτικά θέματα, ενώ την Παρασκευή θα συζητήσουν πάνω στα κείμενα που έχουν αποστείλει οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ.

    Με βάση ότι έχει διαρρεύσει από τις συζητήσεις, πέρα από τα γνωστά μέτρα για τη μείωση στις συντάξεις από 1.1.2019 και το αφορολόγητο όριο από το 2020, στην εισήγηση του ΔΝΤ υπάρχει ο όρος της «βιώσιμης υπεραπόδοσης», το οποίο επηρεάζει τον έλεγχο της απόδοσης των μέτρων και τον ακριβή χρόνο εφαρμογής τους.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις απαιτήσει περιλαμβάνεται και η πώληση μη-συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) στα σουπερμάρκετ, ενώ δίνει έμφαση στην κινητικότητα και την αξιολόγηση του προσωπικού στο δημόσιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άγρια μεθόδευση: Χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων σε ιδιώτες που αγοράζουν κρατικές εταιρίες που έκαναν λαθρεμπόριο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤτΕ: Μειώθηκε κατά 100 εκατ. το ανώτατο όριο του ELA

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαριές ποινικές διώξεις σε βάρος στελεχών και υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ: Φέρονται να έβαλαν στην τσέπη 1 εκ. ευρώ από εισιτήρια



    ΣΧΟΛΙΑ