• First Top Stories

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γ. Καλλιάνος εξηγεί τι είναι και πόσο θα διαρκέσει η «Μέδουσα»

    • NewsRoom
    Μέδουσα

    EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


    Η Μέδουσα, έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν εκδηλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα ακραία για την εποχή φαινόμενα όπως οι χαλαζοπτώσεις και η πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς.

    Το mononews.gr επικοινώνησε με τον γνωστό μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μας εξήγησε τι ακριβώς είναι η «Μέδουσα» αλλά και πόσο θα διαρκέσει το πέρασμα της από την Ελλάδα.

    Τι είναι η «Μέδουσα»

    Το φαινόμενο «Μέδουσα» πρόκειται για μια εκτεταμένη κακοκαιρία που μας έρχεται από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι ένα χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο έχει μεγάλο βάθος (μεγάλη ισχύ), όπου αυτές τις ημέρες βρίσκεται κυρίως πάνω από την χώρα μας. Η «Μέδουσα» είναι εφοδιασμένη με τεράστια ποσά υγρασίας με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τις παραμέτρους αστάθειας, οι οποίες είναι πάρα πολύ αυξημένες, να έχουμε ανέμους, βροχές, καταιγίδες ή ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

    Μέδουσα

    Πόσο θα διαρκέσει το πέρασμα της «Μέδουσας»

    Το φαινόμενο της «Μέδουσας» σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο κ. Καλλιάνος θα διαρκέσει μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας και σταδιακά θα υποχωρήσει, αφήνοντας κάποια υπολείμματα υγρασίας ίσως και την Τρίτη το πρωί. Η θερμοκρασία από τότε θα ξεκινήσει να επανέρχεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ τις προσεχείς ημέρες δεν περιμένουμε κάποιο άλλο ακραίο φαινόμενο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοβαρά προβλήματα από τη «Μέδουσα» σε ολόκληρη την Ελλάδα (video – pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έντονη βροχόπτωση στην Αθήνα: Που είναι αυξημένη η κίνηση αυτή την ώρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συνέβη κι αυτό! Στα λευκά ντύθηκε το Μέτσοβο στην καρδιά του καλοκαιριού (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ