• First Top Stories

    Κάλαμος: Βιβλική καταστροφή – Και ο Τσίπρας έστελνε ευχές μέσω Τwitter

    Αλέξης Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας


    Πρωθυπουργός του… Twitter ο Αλέξης Τσίπρας. Την ώρα που η πυρκαγιά στον Κάλαμο είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και εξαπλωνόταν ταχύτατα προς τις κοντινές περιοχές, ο πρωθυπουργός… θυμήθηκε αργά το βράδυ να γράψει μία σειρά από tweets για να μας πληροφορήσει ότι ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα για τις πυρκαγιές και ζήτησε “την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος”.

    Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

    Οι αναρτήσεις αυτές έγιναν στο Twitter λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ της Κυριακής. Δηλαδή σχεδόν 8 ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Κάλαμο. Προφανώς, λόγω Δεκαπενταύγουστου, ο πρωθυπουργός είχε πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει από το να ασχοληθεί με μία πυρκαγιά. Κάτι που φαίνεται να ισχύει και για τον Νίκο Τόσκα, καθώς οι καταγγελίες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής για την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού και την καταστροφική έλλειψη συντονισμού είναι συγκλονιστικές.

    Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση υποτίμησε αρχικά την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς, και δεν της έδωσε την απαραίτητη σημασία. Έτσι, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής δεν ήταν η ενδεδειγμένη και τα πτητικά μέσα άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Το αποτέλεσμα ήταν η φωτιά να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και να “καταπιεί” πολλά σπίτια, ενώ μέχρι αυτήν τη στιγμή να μαίνεται και να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της.

    Πώς απάντησε σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Με διαρροές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έκαναν λόγο για ένα ασαφές “σχέδιο εμπρησμού”, θέλοντας προφανώς να εμφανίσουν αυτό που συμβαίνει ως κάτι το αναπόφευκτο λόγω μίας σκοτεινής συνωμοσίας αγνώστων που θέλουν να κάψουν τη χώρα. Καμία αυτοκριτική, καμία αναφορά στο αν ο κρατικός μηχανισμός έκανε αυτό που έπρεπε.

    Αν καιγόταν το… Twitter, τότε η αντίδραση του πρωθυπουργού θα ήταν σίγουρα πιο αποτελεσματική…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Για σχέδιο εμπρησμών μιλάει η κυβέρνηση – Δράση, όχι θεωρίες συνωμοσίας, ζητά ο Μητσοτάκης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kόλαση φωτιάς στον Κάλαμο Αττικής – Κάηκαν σπίτια – Τραυματίστηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μάχη με τις φλόγες και στην Κεφαλλονιά



    ΣΧΟΛΙΑ