Εισαγγελική έρευνα σε X, Meta και TikTok διέταξε ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και οι εισαγγελικές αρχές θα διερευνήσουν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για φερόμενη διάδοση πορνογραφικού περιεχομένου παιδιών που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη.

«Αυτές οι πλατφόρμες υπονομεύουν την ψυχική υγεία, την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των παιδιών μας», έγραψε στον λογαριασμό του στο X. «Το κράτος δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό. Η ατιμωρησία αυτών των κολοσσών πρέπει να τελειώσει».

1

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Σάντσεθ ανακοίνωσε διάφορα μέτρα που στοχεύουν στην περιστολή της διαδικτυακής κακοποίησης και την προστασία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης μιας πρότασης για την απαγόρευση πρόσβασης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 16 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης μετά τη διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ – «Δεν ανακαλώ»

Δένδιας: Στόχος η περαιτέρω προώθηση της αμυντικής συνεργασίας με τη Σερβία

Νέος γύρος συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν με απειλές Τραμπ αν δεν υπάρξει συμφωνία