• First Top Stories

    Έπεσαν οι υπογραφές του μεγάλου deal για την εξαγορά του Metropolitan από τη CVC Capital

    Σπυρίδης Metropolitan

    Δημήτρης Σπυρίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Περσεύς Υγειονομική Έρευνα»


    Στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας προχώρησαν οι μεγαλομέτοχοι της «Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα Α.Ε.» (Metropolitan) και της Hellenic Healthcare, που ελέγχεται από τη CVC Capital Partners.

    Όπως είχε αναφέρει ήδη το mononews, η CVC Capital Partners θα συμμετέχει με πλειοψηφικό ποσοστό. Την ίδια ώρα, οι ιδρυτές του Metropolitan, κύριοι Βασίλειος Θεοχαράκης και Δημήτριος Σπυρίδης θα επαναεπενδύσουν στην Hellenic Healthcare σαν σημαντικοί μέτοχοι μειοψηφίας. Οι δύο τους θα συνεχίσουν να ηγούνται της Εταιρείας σαν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αντίστοιχα.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η CVC αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς ιδιωτικών κεφαλαίων παγκοσμίως με σημαντικές επενδύσεις στον χώρο της υγείας, και ειδικότερα στον τομέα των ιδιωτικών κλινικών, στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια (μεταξύ άλλων στην Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια ανέρχονται σήμερα σε 88 δισ. δολάρια παγκοσμίως.

    Η επένδυση αυτή θα προσδώσει στον Εταιρεία και τον όμιλό του Metropolitan Hospital περαιτέρω οικονομική ευρωστία, η οποία, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της Διοικητικής μας ομάδας φιλοδοξούμε να καταστήσει το Metropolitan Hospital ηγετικό πάροχο υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

    Ως σύμβουλοί της συναλλαγής λειτούργησαν η Deloitte, και τα δικηγορικά γραφεία Shearman & Sterling και Μ. & Π. Μπερνίτσας για λογαριασμό της CVC, και τα δικηγορικά γραφεία Clyde & Co και Καρατζάς και Συνεργάτες για λογαριασμό της Εταιρείας.

    H Panaxia Limited λειτούργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Προχωράει η συμφωνία Μetropolitan – CVC Capital. Μεγάλος κερδισμένος ο Δημήτρης Σπυρίδης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Wise Man: Πως ο Δημήτρης Σπυρίδης του Metropolitan έβγαλε σε ένα χρόνο κέρδη 6,4 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημήτρης Σπυρίδης: Ο νέος ισχυρός άνδρας της υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ