• First Top Stories

    Τα μεγαλεπήβολα σχέδια Λασκαρίδη των 50 εκατ. για το King George!

    Πάνος Λασκαρίδης Laskaridis Shipping ναυτιλία

    Πάνος Λασκαρίδης, διευθύνων σύμβουλος της Laskaridis Shipping


    Περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει η εταιρεία ΛΑΜΨΑ και ο όμιλος Λασκαρίδη στο ξενοδοχείο King George.

    Τα 43 εκατ. ευρώ αφορούν το τίμημα για την απόκτηση του ξενοδοχείου από την Eurobank, ενώ ποσό περί των 5 με 7 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την ανακαίνιση του King George, που θα περιλαμβάνει και αναδιάρυθμιση των 102 δωματίων που διαθέτει.

    Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το 5αστερο King George, την πρόσφατη απόκτηση του King’s Palace και το εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ο όμιλος Λασκαρίδη έχει πλέον τρία ξενοδοχεία στην καρδιά του Συντάγματος και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο.

    Υπενθυμίζουμε ότι η ΛΑΜΨΑ είχε εκμισθώσει από το τέλος του 2012 το King George και στο σύμφωνο μίσθωσης (που ήταν 10ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα 10 έτη) υπήρχε η πρόβλεψη ότι έχει δικαίωμα προτίμησης (of first refusal) στην περίπτωση εκποίησης του ακινήτου, επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου για την αγορά του μισθίου.
    Η εταιρεία έκανε χρήση του δικαιώματος της και «κέρδισε» το King George.

    Όπως έγραψε το mononews.gr η ΛΑΜΨΑ ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει άλλο ένα «ιστορικό» ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος το King’s Palace. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι σε μία αίθουσα του King’s Palace ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 διάβασε σε συνέντευξη Τύπου την ιστορική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.

    Στο υπόγειο δε του κτιρίου λειτουργούσε ένα από τα πιο γνωστά καμπαρέ της πρωτεύουσας το Κορονέτ.

    Το King’s Palace κτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Κιτσίκη. Όταν σταμάτησε να λειτουργεί ως ξενοδοχείο στέγασε τις υπηρεσίες διοίκησης της ΑΤΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια παρέμενε κλειστό και έρημο.

    Η ΛΑΜΨΑ πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την απόκτηση του κτιρίου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου και ανήκει στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του και μετατροπής του σε ξενοδοχείο 4 αστέρων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΔΜΗΕ: Αύξηση 49,4% στα καθαρά κέρδη το εννεάμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτρος Παππάς: Οι νέες στρατηγικές κινήσεις του εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζα Πειραιώς: Aυτά είναι τα 48 ακίνητα που βγάζει σε δημοπρασία



    ΣΧΟΛΙΑ