• First Top Stories

    Αποκάλυψη: To ΤΑΙΠΕΔ , ο Ρώσος ολιγάρχης Arkady Rotenberg και ο ΟΛΘ

    the wise man

    the wise man


    O Μιχάλης Στασινόπουλος:  Αρκετός κόσμος στη χθεσινή παρουσίαση έκθεσης του ΙΟΒΕ για τη βιομηχανία που είχε χρηματοδοτήσει η “Ελληνική Παραγωγή”, ο νέος φορέας που εκπροσωπείται από τον Μιχάλη Στασινόπουλο της Βιοχάλκο. Κάπου πήρε το μάτι μας τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒ Ακη Σκέρτσο. Και τον Μ. Μασουράκη, τον άνθρωπο που γράφει τις εβδομαδιαίες, κλπ, αναλύσεις του ΣΕΒ εντοπίσαμε. Και τον πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη. Και εκπροσώπους από περιφερειακούς βιομηχανικούς συνδέσμους που συμμετέχουν στην “Ελληνική Παραγωγή”. Αρκετοί θα περίμεναν, πάντως, να υπάρξει εκπροσώπηση σε υψηλότερο επίπεδο από τον ΣΕΒ, αφού τα πάει τόσο καλά με την “Ελληνική Παραγωγή”…

    ΟΛΘ , ολιγάρχες και ΤΑΙΠΕΔ

    Ποιοι είναι τελικά οι ιδιοκτήτες των γερμανικών εταιρειών που ηγούνται του σχήματος που πλειοδότησε στο διαγωνισμό για το 67% του ΟΛΘ από το ΤΑΙΠΕΔ; Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες χωρίς να έχουμε μάθει περισσότερα πλην των δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία ιδιοκτήτες της Deutsche Invest είναι κάποιοι Γερμανοί δικηγόροι. Εσχάτως, όμως, κυκλοφορεί πως δεν πρόκειται για τυχαίους δικηγόρους. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που είχαν εμφανιστεί στην Ελλάδα ως εκπρόσωποι του Ρώσου ολιγάρχη Arkady Rotenberg (του μέλους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο με το οποίο προπονείται ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν) την περίοδο που ήθελε να αγοράσει τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ή όπως λέγεται σήμερα…) από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο Rotenberg είχε βάλει στο μάτι τις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΒΦΛ στην Καβάλα. Λέτε να τον συμβουλεύουν ακόμα οι συμπαθείς Γερμανοί δικηγόροι / επενδυτικοί σύμβουλοι;

    Ποιος είναι ο Ρώσος ολιγάρχης; Είναι ο ιδιοκτήτης της SGM (Stroygazmontazh), της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας στη Ρωσία σε θέματα αγωγών φυσικού αερίου και γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας. Ιδιοκτήτης και μεγάλου εκδοτικού οίκου παραγωγής συγγραμάτων για τα ρωσικά σχολεία και όχι μόνο. Βρίσκεται και στο στόχαστρο των ΗΠΑ μετά τις κυρώσεις προς τη Ρωσία. Είπαμε, μέχρι να ανακοινώσει το ΤΑΙΠΕΔ τα ονόματα των επενδυτών που απέκτησαν τον ΟΛΘ (τον κ. Ιβάν Σαββίδη και τους Γάλλους της CMA CGM τους ξέρουμε…) μπορούμε να κάνουμε διάφορες υποθέσεις.

    Μάχη για το Ταμείο Μικροπιστώσεων

    Αγρια μαρκαρίσματα μαθαίνουμε πως βρίσκονται σε εξέλιξη για τη θέση του επικεφαλής του υπό ίδρυση Ταμείου Μικροπιστώσεων που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση. H στήλη πληροφορείται, πως ο υπουργός Ανάπτυξης προορίζει για τη θέση οικονομολόγο απο τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι σύμβουλος σε τράπεζα στην Αθήνα.

    Το Ταμείο Μικροπιστώσεων που ανακοινώνεται εδώ και χρόνια χωρίς να φτιάχνεται, υποτίθεται πως θα λειτουργήσει μέσα στο φθινόπωρο. Στόχος να παρέχει μικρά δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες οπότε καταλαβαίνετε για ποιο εργαλείο μιλάμε!

    Στο υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζουν πως πιθανώς θα συνεργαστούν με το γαλλικό φορέα μικροπιστώσεων Adie για τη δημιουργία του ελληνικού Ταμείου το οποίο θα εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο υπουργός κ. Δήμος Παπαδημητρίου θα σας γελάσουμε, ούτε από που θα βρεθούν τα κεφάλαια για το Ταμείο Μικροπιστώσεων. Πιθανώς θα βάλουν χέρι στο ΕΣΠΑ το οποίο ούτως ή άλλως είναι βαλτωμένο για τα καλά. Εξάλλου η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως έχει ειδικότητα στις διάφορες επιδοτήσεις!

    Μικρό πραξικόπημα: 

    Όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα μικρό πραξικόπημα αν είναι να βολέψουν μερικούς καλούς φίλους όπως προσπάθησε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη στήριξη του γνωστού νεοδημοκρατικού λόμπι του Πειραιά το οποίο διόριζε στον ΟΛΠ, με ποσοστώσεις, ανεξαρτήτως κυβέρνησης! Αν διαβάσετε τις εφημερίδες θα εντοπίσετε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία “πέρασαν από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής” τα νέα μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ).

    Στις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και δύο εισηγητών της ΡΑΛ τοποθετούνται προσωπικοί φίλοι του κ. Κουρουμπλή (ένας φαρμακοποιός, μία πρώην συνεργάτης από την εποχή που ήταν στο υπουργείο Υγείας, κλπ) που δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τη ναυτιλία και τα λιμάνια. Αυτό, όμως, δεν πείραζε μια μερίδα της ΝΔ καθώς στα νέα τακτικά μέλη περιλαμβάνεται και ο γνωστός Βασίλης Κορκίδης, ο κύριος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που θέλει να γίνει βουλευτής ή ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και δεν τον αφήνουν…

    Αφού λοιπόν ενημερωθήκαμε άπαντες από τις ιστοσελίδες (και ο υπουργός!) πως όλα πήγαν καλώς στη Βουλή και τακτοποιήθηκαν οι φίλοι, οι συνεργάτες του κ. Κουρουμπλή ανακάλυψαν πως έπρεπε να ακολουθηθεί διαφορετική κοινοβουλευτική διαδικασία! Τώρα ψάχνονται. Είμαστε σίγουροι πως τελικά οι άνθρωποι θα διοριστούν, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν μερικές ημέρες.



    ΣΧΟΛΙΑ