• First Top Stories

    Ανοιχτά τα καταστήματα και τις Κυριακές κατά την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου

    καταστήματα


    Όπως είχε συμφωνηθεί μεταξύ δανειστών και κυβέρνησης, αποφασίστηκε το άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές, κατά την θερινή περίοδο, από Μάιο μέχρι Οκτώβριο.

    Όπως είναι φυσικό, αυτό, δημιούργησε αντιδράσεις σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ. Θα ψηφιστεί όπως όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, στις 15 Μαΐου το πολύ.

    Δεν θα παίξει κανέναν ρόλο το μέγεθος του καταστήματος ή το τι μαγαζί είναι, αφού όταν ψηφιστεί ο νόμος, όλα ανεξαιρέτως θα είναι ανοιχτά, την περίοδο που αναφέρθηκε, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική». Βέβαια, στα τουριστικά μέρη, τα καταστήματα, εκτός αυτών με εμβαδόν άνω των 250 τ.μ., μπορούσαν να λειτουργήσουν.

    Οι μικρομεσαίοι, αναμένεται να αντιδράσουν. Θα κυνηγήσουν την απόφαση αυτή δικαστικά, όπως με την περίπτωση της απόφασης του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου, για την πιλοτική λειτουργία σε τρεις τουριστικές περιοχές. Τότε, είχαν δικαιωθεί, αφού η απόφαση κρίθηκε αντισυνταγματική. Όμως, τότε, η απόφαση ήταν υπουργική, τώρα, όμως, πρόκειται για νόμο.

    Σήμερα, Τετάρτη, θα μιλήσουν μαζί σε συνέντευξη οι ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, σε μια μορφή πρώτης αντίδρασης. Μάλιστα, σύφωνα με την ΕΣΕΕ, την ερχόμενη Κυριακή, εκεί που προγραμμάτιζαν να είναι ανοιχτά, θα είναι κλειστά, λόγω ενδιάμεσων εκπτώσεων. Αυτό θα γίνει και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, φυσικά. Ακόμη, στις 7 Μαΐου, αναμένεται πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων.

    Φωτογραφια: Eurokinissi

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg: Έκτακτο EuroWorking Group για την Ελλάδα στις 4 Μαΐου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ESM: Τις επόμενες εβδομάδες η συζήτηση για το χρέος μετά τη συμφωνία – Όλη η επίσημη ανακοίνωση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλα όσα φέρνει το νέο Μνημόνιο για Κυριακές, ΔΕΗ, επιδόματα, φάρμακα και εργασιακά



    ΣΧΟΛΙΑ