• First Top Stories

    Πηγές του Μάκη Σκλαβενίτη στο mononews: «Εμείς πληρώνουμε κανονικά»

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης


    «Τηρούμε κανονικά τις συμφωνίες μας και πληρώνουμε στην ώρα μας». Αυτό τονίζουν πηγές που εκφράζουν απόλυτα τις σκέψεις του επικεφαλής της μεγάλης αλυσίδας στο mononews.gr σχολιάζοντας πληροφορίες που θέλουν την εταιρεία να ζητά κυρίως από τις πολυεθνικές διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της.

    Οι ίδιες πηγές του Μάκη Σκλαβενίτη διευκρινίζουν ότι οι πληρωμές γίνονται κανονικά και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, στη βάση των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με τον κάθε προμηθευτή ξεχωριστά και χαρακτηρίζουν κακόβουλες τις όποιες αναφορές περί επιμήκυνσης του χρόνου πίστωσης. «Υπάρχουν προμηθευτές που εξοφλούνται τις μετρητοίς», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

    Εκτιμούν δε ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κατά κύριο λόγο από τον ανταγωνισμό, ο οποίος δεν βλέπει με «καλό μάτι» την επιτυχία του εγχειρήματος διάσωσης του «Μαρινόπουλου» και τη πρόοδο που σημειώνεται. «Είναι λογικό όταν πηγαίνεις καλά να σε πολεμούν», αναφέρουν με έμφαση.

    Όσον αφορά στη διευκόλυνση που ζητήθηκε από κάποιους προμηθευτές τον Ιούλιο, ξεκαθαρίζουν πως αφορούσε ένα διάστημα μόλις μιας εβδομάδας και αυτό γιατί η κίνηση το καλοκαίρι παραδοσιακά υποχωρεί. Έκτοτε, σημειώνουν, οι πληρωμές έχουν επανέλθει στην κανονικότητα.

    Κλείνοντας επισημαίνουν πως η προσπάθεια «αναγέννησης» των καταστημάτων της «Μαρινόπουλος» κινείται εντός των στόχων και δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Λένε μάλιστα, πως μετά την σημαντική αύξηση που παρατηρήθηκε τον Αύγουστο, οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά και τον Σεπτέμβριο.

    Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η Σκλαβενίτης φέρεται να ζήτησε από κάποιους προμηθευτές στις αρχές του καλοκαιριού παράταση 30 ημερών στην εξόφληση των υποχρεώσεών της και από 90 μέρες να ανέβει στις 120 μέρες.
    Η παραπάνω διευκόλυνση λέγεται πως αφορούσε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μέχρι το τέλος του έτους) και ζητήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας διάσωσης του Μαρινόπουλου.

    Κάποιες εταιρείες φαίνεται πως αποδέχθηκαν την προτροπή της οικογένειας Σκλαβενίτη, ενώ άλλες -κυρίως οι πολυεθνικές- εμφανίζονται περισσότερο διστακτικές να την υιοθετήσουν καθώς δεσμεύονται από την σφικτή πιστωτική πολιτική που έχει αποφασισθεί από τα κεντρικά τους για την χώρα μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mr Bitcoin: Ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ – Ρωσίας και στη μέση ο Κοντονής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρές παραβάσεις σε δεξαμενόπλοιο στην Ελευσίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την έρευνα υδρογονανθράκων δυτικά της Κέρκυρας



    ΣΧΟΛΙΑ