• First Top Stories

    Πλάκα έχουν: Θέλουν να κάνουν business και έβαλαν εκπρόσωπο έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων

    the wise man

    the wise man


    Επενδύσεις με τσιτάτα: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, έστω και με καθυστέρηση, πως πρέπει να κάνει αυτός όσα δεν κάνουν οι υπουργοί του οι οποίοι αποφεύγουν ακόμα και να συναντηθούν στο ασανσέρ του υπουργείου με επιχειρηματίες!

    Έτσι έχει μέσα σε λίγες ημέρες επισκεφτεί δύο επιχειρήσεις και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες. Το ενδιαφέρον είναι πως όταν πάει ο πρωθυπουργός, συνωστίζονται και οι “ντροπαλοί” υπουργοί!

    Από τις επισκέψεις δεν προκύπτουν, πάντως, και πολλά συμπεράσματα εκτός από το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν έχει πλέον “ιδεολογικές αγκυλώσεις” όπως είπε και την προηγούμενη Παρασκευή στους τραπεζίτες ο κ. Τσίπρας. Μάλλον εννοούσε πως ο ίδιος είναι “ιδεολογικά ευκίνητος”, όπως δείχνει και το πρόσφατο άρθρο – ύμνος στον Ανδρέα Παπανδρέου.

     Δεν είναι το ίδιο ευλύγιστοι και οι υπουργοί της κυβέρνησης, όμως καθώς οι περισσότεροι συνεχίζουν να πορεύονται με την παλιά ξύλινη γλώσσα και ξύλινη πρακτική. Και με τσιτάτα για “την καινοτομία και την έρευνα” επενδύσεις δεν γίνονται.

    Το Νεώριο, οι ελληνοαμερικανοί επενδυτές και οι απορίες

    Εντύπωση προκάλεσε η χθεσινή εμφάνιση αμερικανικής εταιρείας επενδύσεων, της Postlane Partners, με τη δημοσιοποίηση πρότασης που έχει καταθέσει για την εξαγορά των ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου, συμφερόντων της οικογένειας Ταβουλάρη που ελέγχει και τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

    Μέχρι χθες οι εργαζόμενοι του Νεωρίου υποστήριζαν πως η μοναδική πρόταση ήταν αυτή του ελληνοαμερικανού Πάνου Ξενοκώστα, της ONEX Technologies. Ο Ξενοκώστας και η εταιρεία του εμφανίστηκαν ως μεγαλο-επενδυτές επί Σαμαρά, αλλά στα λόγια.

    Η Postlane Partners, ανώτερο στέλεχος της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Τομαράς, είναι ιδιοκτήτρια μεγάλου διυλιστηρίου στις ΗΠΑ.

    Όμως αν θες να δείξεις σοβαρότητα δε δηλώνεις στην επίσημη ανακοίνωση πως εκπρόσωπός σου στην Ελλάδα είναι ο ανιψιός του κ. Τομαρά ο οποίος διαθέτει εταιρεία διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων στο Περιστέρι!

    Ούτε μοιράζεις δελτίο τύπου σε συντάκτες άσχετους με το αντικείμενο. Εντύπωση προκάλεσε πως το δελτίο τύπου της Postlane Partners διανεμήθηκε σε λίστα συντακτών του υπουργείου Υποδομών.

    Όσο για τη στάση των εργαζομένων, που έχουν σπεύσει να στείλουν επιστολές στην κυβέρνηση σύμφωνα με τις οποίες συνομιλούν μόνο με έναν συγκεκριμένο υποψήφιο (τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνει όποιος τις διαβάσει), τι να πει κανείς;

    Από τη μία δείχνεις κατανόηση γιατί η ιδιοκτησία τους οφείλει περί τα 10 εκατ. ευρώ συνολικά. Από την άλλη προσπαθείς να καταλάβεις γιατί αποκλείουν τις άλλες προτάσεις.

    Προς το παρόν, έχουμε προτάσεις χωρίς να γνωρίζουμε τη διαδικασία πώλησης των ναυπηγείων.

    Οι ιδιοκτήτες (οικογένεια Ταβουλάρη) φαίνεται πως από τη μία δηλώνουν πως συμφωνούν και από την άλλη διαρρέουν για δήθεν ενδιαφέρον ξένων κολοσσών ώστε να τορπιλίσουν την υπόθεση.

    Όσο για το υπουργείο Οικονομίας, κατάλαβαν πως οι δηλώσεις βλάπτουν και τις σταμάτησαν. Τουλάχιστον μέχρι να βρουν το μοντέλο που θα ακολουθήσουν για την αλλαγή ιδιοκτησίας.

    Ποιος είπαμε πως διοικεί τη ΔΕΗ;

    Έντονη συζήτηση προκαλεί στο εσωτερικό της ΔΕΗ η αναβάθμιση, δια της μεταφοράς σε άλλα, άσχετα, πόστα, δύο εμπειρότατων στελεχών της ΔΥΠ (Διεύθυνσης Υλικού Προμηθειών) που συνδέονται με την εν εξελίξει κόντρα με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

    Ο βοηθός διευθυντή της ΔΥΠ κ. Κ. Χρόνης ανέλαβε πρόσφατα το γραφείο της ΔΕΗ στις Βρυξέλλες, ενώ και ο τομεάρχης κ. Γ. Μαυροειδής μετατίθεται σε άλλη θέση εντός της επιχειρήσης.

    Το ενδιαφέρον είναι πως τη θέση του κ. Χρόνη κατέλαβε συμπαθέστατο στέλεχος της ΔΕΗ, που δεν είναι μηχανικός, αλλά έχει το προνόμιο να προέρχεται από τη Διεύθυνση Υγιεινής (άσχετη δηλαδή με τις προμήθειες καυσίμων, κλπ) που διευθύνει η σύζυγος του προέδρου και διευθύνοντος της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη.

    Ατυχίες…

    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης φέρεται ως θύμα ενός δυσάρεστου περιστατικού που συνέβη προ ημέρων σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

    Ο κ. Παπαδημούλης, σίγουρος πως δεν αποτελεί στόχο διαφόρων …φανατικών, φαίνεται πως κυκλοφορεί χωρίς τη συνοδεία της ασφάλειας. Όταν, όμως, πήγε για ψώνια στη γνωστή αλυσίδα έπεσε πάνω σε «ακραία στοιχεία», που θα έλεγαν και στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Δεν σας περιγράφουμε τις σκηνές που ακολούθησαν με άδειασμα καροτσιού, κλπ, γιατί είναι εξαιρετικά δυσάρεστες. Που ήταν η ασφάλεια του ευρωβουλευτή; Στην Φιλοθέη λένε οι κακές οι γλώσσες.

    …και ψέματα

    Ψέματα πρέπει να είναι οι φήμες πως η Βίκυ Σταμάτη κυκλοφορεί με πολυτελές τζιπ, που έχει μισθώσει από εταιρεία leasing.



    ΣΧΟΛΙΑ