• First Top Stories

    Όταν ο Στηβ Κακέτσης πλήρωσε το ΤΑΙΠΕΔ και ποιος είναι ο τέως ΓΓ με το grande ξενοδοχείο

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το Lozenge Hotel της Βουλεβάρτου: Πολλοί ξενοδόχοι ήθελαν να μισθώσουν το επταώροφο ακίνητο, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που στέγαζε το πρώην Athens Lycabettus Hotel στη Βαλαωρίτου μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Κάποιοι εξεπλάγησαν που στο σχετικό διαγωνισμό δεν επικράτησε κάποιο γνωστό όνομα του χώρου, αλλά μια κυπριακών συμφερόντων εταιρεία ονόματι Fortitudinem Properties & Investments.

    H Fortitudinem μίσθωσε το κτίριο και πρόσφατα παρουσίασε το πανέμορφο Lozenge Hotel, όπως ονομάζεται το νέο ξενοδοχείου της Βαλαωρίτου. Το ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας 50 κλινών, ενώ μεταξύ των νέων υπηρεσιών που παρέχει – πέραν των δημοφιλών παροχών του δωρεάν Wi-Fi και της μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο- είναι και αυτή της υπηρεσίας ενοικίασης ποδηλάτων!

    Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Fortitudinem; Οι πληροφορίες της στήλης κάνουν λόγο για την οικογένεια πρώην γενικού γραμματέα δημοσίων έργων που έχει αφήσει τη σφραγίδα του και σε άλλους τομείς, ας πούμε στο ποδόσφαιρο, αφού μετά τη Σχολή του Κώστα πέρασε και από τη μεγάλη του Σωκράτη σχολή . Ευχόμαστε τα καλύτερα στη νέα δραστηριότητα!

    Κλείνουν οι εκκρεμότητες στον Αλιμο

    Κάτι πρέπει να ήξερε ο υφυπουργός Οικονομίας και σκιώδης επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας όταν δήλωνε προχθές πως θα προκηρυχθούν “άμεσα” οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση τεσσάρων μαρινών, του Αλίμου, της Χίου, της Θεσσαλονίκης, της Κεφαλλονιάς και της Πύλου. Η στήλη πληροφορείται, για παράδειγμα, πως ο γνωστός επιχειρηματίας Στηβ Κακέτσης έκλεισε κάποιες εκκρεμότητες που είχε με το ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα Αλίμου, θέμα στο οποίο είχαμε αναφερθεί προ εβδομάδων. Για την ακρίβεια στις 18 Απριλίου γράφαμε ότι ο επιχειρηματίας έχει μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες με το ΤΑΙΠΕΔ για 2 χώρους (πχ Kitchen Bar ) που ενοικιάζει. Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα οι εκκρεμότητες διευθετήθηκαν και ο επιχειρηματίας πλήρωσε μέρος των υποχρεώσεων του (έκανε και ένα καλό ο Wise Man στο Ελληνικό δημόσιο) με αποτέλεσμα στο ΤΑΙΠΕΔ να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον ίδιο.

    Στον Αλιμο είχε ακυρωθεί ο πρώτος διαγωνισμός εξαιτίας της γνωστής προχειρότητας με την οποία επιχειρήθηκε προ τετραετίας η παραχώρηση περίπου 40 τουριστικών λιμένων από το ΤΑΙΠΕΔ.

    Η μαρίνα Πύλου, όπου ο διαγωνισμός εξελίσσεται εδώ και τρία χρόνια, και η μαρίνα Αλίμου είναι οι πρώτοι τουριστικοί λιμένες που θα προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης. Και στη Χιο είχε γίνει στο παρελθόν προσπάθεια παραχώρησης που απέτυχε, ενώ για τη μαρίνα της Αρετσούς στη Θεσσαλονίκη το ταμείο έχει, επίσης, προχωρήσει τη διαδικασία. Οσο για το Αργοστόλι, τα πρώτα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ, προ τετραετίας σχεδόν, προέβλεπαν τη δημιουργία μαρίνας mega-yachts.

    Ελληνικό 

    Πάντως άνθρωποι που γνωρίζουν τι γίνεται στο ΤΑΙΠΕΔ λένε ότι είναι θέμα ολίγων ημερών να διευθετηθούν και οι εκκρεμότητες στο Ελληνικό. Επίσης την απόφαση του ΔΑΣΑΡΧΗ θα κρίνει εντός των επόμενων το  ανώτατο συμβούλιο της Περιφέρειας που όπως λένε πηγές θα την απορρίψει.

    Dogus – Κωνσταντακόπουλοι στην Πύλο

    Η μαρίνα Πύλου φαίνεται πως καταλήγει στον όμιλο Κωνσταντακόπουλου που ελέγχει το γειτονικό τουριστικό συγκρότημα Costa Navarino. Από τους 11 ενδιαφερόμενους που είχαν αρχικά εμφανιστεί έμεινε μόνο ο συγκεκριμένος όμιλος.

    Μάλιστα, λόγω της συνεργασίας με την τουρκική Dogus στο Hilton Αθηνών, πολλοί θεωρούν πως οι Τούρκοι θα αναλάβουν τη διαχείριση της μαρίνας στην Πύλο. Ως γνωστόν, εκτός από το 50% της μαρίνας Φλοίσβου με συνέταιρο τον όμιλο Λάτση, ελέγχουν και άλλες μαρίνες ανά την Ελλάδα.

    Παρκαρισμένοι στη ΔΕΗ

    Τουλάχιστον μερικοί απόμαχοι του επιχειρείν (και της ΔΕΗ) που έχουν προσληφθεί ως σύμβουλοι από τη σημερινή διοίκηση αποφεύγουν τις δηλώσεις για να παίρνουν ήσυχοι τον μισθό τους για τη βοήθεια που παρέχουν στις κρίσιμες στιγμές της επιχείρησης.

    Οπως ο πρώην επικεφαλής των ΕΛΤΑ κ. Κ. Μελαχροινός. Κάποιοι άλλοι, όμως, όπως ο συνταξιούχος της ΔΕΗ κ. Χρυσόστομος Χρηστίδης, που έχει προσληφθεί ως Ειδικός Σύμβουλος στις “Υπηρεσίες Φωτισμού” φροντίζει να παρεμβαίνει ώστε να στηρίζει τη διοίκηση για αποφάσεις άσχετες με το αντικείμενο ενασχόλησής του. Αρκετοί, μάλιστα, αναρωτιούνται τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η ΔΕΗ στον τομέα των έργων οδοφωτισμού, άλλη μια αμαρτωλή ιστορία στην οποία εμπλέκονται διάφοροι αετονύχηδες δήμαρχοι ανά τη χώρα.

    Που ζει;

    Δείγμα της σχέσης που έχει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης με την πραγματικότητα είναι οι …καταγγελίες που έκανε χθες κατά των τραπεζών, σε ημερίδα του Φόρουμ Βιομηχανίας.

    Οπως είπε, μπροστά στο εμβρόντητο ακροατήριο, το τραπεζικό σύστημα «οφείλει να παρέχει επαρκή ρευστότητα στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, χρηματοδοτώντας τις αναγκαίες επενδυτικές πρωτοβουλίες.

    Εμείς κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος (ανακεφαλαιοποίηση, ρύθμιση κόκκινων δανείων), τώρα είναι η σειρά των τραπεζών να στηρίξουν έμπρακτα την παραγωγή και την οικονομία»! Καλά, δεν υπήρχε ένας να του υπενθυμίσει πως η πραγματική “λύση” για τα “κόκκινα δάνεια” σερνόταν από το 2013;

    Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό που έχει αναλάβει να “τρέξει” το ΕΣΠΑ, με οδυνηρά αποτελέσματα αφού ακόμα και σήμερα πολλά προγράμματα βρίσκονται στο μηδέν.



    ΣΧΟΛΙΑ