• First Top Stories

    Ιβάν Σαββίδης: Επιτέθηκε με άλογο, υποχωρεί σε φορείο!

    the wise man

    the wise man


    Ιβάν Σαββίδης: Επιτέθηκε με άλογο, υποχωρεί σε φορείο! Δικαιώνονται όσοι στοιχημάτισαν πως δεν θα βγει σε καλό η έλλειψη μέτρου για τον Ιβάν Σαββίδη. Οι δυσάρεστες εξελίξεις στην Πήγασος, όσα συνέβησαν με τον ΔΟΛ, τα σενάρια για συμμαχία Βαρδινογιάννη – Μαρινάκη στο MEGA και το ξύλο που τρώει το σχήμα που πλειοδότησε για τον ΟΛΘ δείχνουν πως ο επιχειρηματίας που ήθελε να αγοράσει τηλεοπτικό κανάλι για να ακούει ποντιακά η μανούλα του είναι στο καναβάτσο.

    Πέρασαν τόσο γρήγορα οι ημέρες που έμπαινε στο Μέγαρο Μαξίμου από την πίσω πόρτα; Τζάμπα πήγε ολόκληρη συνέντευξη 7.000 λέξεων; Λέτε να ανοίξει σύντομα διαύλους με τη Νέα Δημοκρατία ως κατατρεγμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

    Κι άλλο φέσι…

    Κι επειδή μιλάμε για τα μέσα ενημέρωσης μετά το φέσι  του ΔΟΛ ακολουθεί η Πήγασος Εκδοτική. Η Εθνική Τράπεζα κατήγγειλε τα δάνεια της εταιρείας του Φώτη Μπόμπολα. 

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης είχε δηλώσει στη Βουλή ότι δεν γνωρίζει καλά από δάνεια, αφού προερχόταν από το τμήμα διαχείρισης διαθεσίμων της τράπεζας. Αυτή η δήλωση είχε γίνει στη Βουλή στις 28 Ιουνίου 2016.

    Να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα ήταν βασική πιστώτρια τράπεζα της Πήγασος, αφού διατηρούσε παραδοσιακές σχέσεις με την οικογένεια Μπόμπολα, από την εποχή Πανταλάκη! (ο Πανταλάκης παραμένει μέλος Δ.Σ. σε εταιρείες που σχετίζονται με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, δηλαδή την εταιρεία που ασχολείται με τις κατασκευές και έχει βασικό μέτοχο τον αδελφό του Φώτη, τον Λεωνίδα.

    Και για να δούμε συνολικά την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας στα ΜΜΕ παραθέτουμε αυτούσιο απόσπασμα από την κατάθεση Φραγκιαδάκη:

    “Σύμφωνα με τα δικά μου στοιχεία δεν γνωρίζω ποιο είναι το υπόλοιπο για το σύστημα, αλλά όσον αφορά την Εθνική Τράπεζα τα δάνεια σε ΜΜΕ ανέρχονται επί του παρόντος σε 430 εκατομμύρια. Η αξία των εξασφαλίσεων είναι το 35% αυτού, των θετικών εξασφαλίσεων 150 εκατομμύρια και οι προβλέψεις, που επί του παρόντος έχουμε εγγράψει, είναι 227 εκατομμύρια.”

    Bλέπουν πολύ βαθιά!

    Ανάμεσα στις χθεσινοβραδινές τροπολογίες ώστε να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές ξεχωρίζουμε αυτή με την οποία μετατίθεται από το 2022 στο 2023 η αύξηση των συντάξεων! Μέχρι και στο Ελεγκτικό Συνέδριο σήκωσαν τα χέρια ψηλά επισημαίνοντας στη σχετική έκθεση πως είναι αδύνατη κάθε ασφαλής πρόβλεψη αφού αφορά σε ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από πέντε και πλέον χρόνια. Δεν είναι τυχαίο πως οι άνθρωποι προτίμησαν σχέδιο νόμου για την Αλιεία ώστε να καταθέσουν τις τροπολογίες. Βλέπουν πολύ …βαθιά!

    Τα πράγματα είναι όμως ακόμα χειρότερα…

    ….και εκτός από τους συνταξιούχους πλήττονται με άλλη τροπολογία – στο ίδιο νομοσχέδιο για την Αλιεία – και οι εργαζόμενοι. Το υπουργείο Εργασίας λοιπόν παρεμβαίνει στον πρόσφατο νόμο (ν.4472/2017) για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αποφασίζει ότι έως το τέλος του τρέχοντος προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής – τον Αύγουστο του 2018 – θα βρίσκεται σε ισχύ η άρση της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και ότι θα υπερισχύουν οι επιχειρησιακές αντί των συλλογικών συμβάσεων, κάτι που σημαίνει ότι οι μισθοί των εργαζομένων θα παραμείνουν χαμηλοί. Η δόση τελικά απαιτεί ατέλειωτες θυσίες, που προβλέπονται ακόμα και σε νομοσχέδια για τη θάλασσα.

    Αγνοείται

    Ακριβοθώρητος είναι εσχάτως ο συνήθως πληθωρικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης. Οι φίλοι του υποστηρίζουν πως δεν προλαβαίνει να κάνει δηλώσεις καθώς κορυφώνεται η διαδικασία ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ (αποτυπώνεται και στο ξύλο που τρώει η μετοχή της επιχείρησης) και ταυτόχρονα ξεκινά η διαδικασία για το ξεσκαρτάρισμα των λιγνιτικών μονάδων.

    Οι εχθροί του, ακόμα και μέσα στο κυβερνών κόμμα, υπενθυμίζουν την πρόσφατη παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που του ζήτησε να προσαρμοστεί με την πραγματικότητα! Προσθέτουν πως ο κ. Παναγιωτάκης, βαθύς γνώστης της ΔΕΗ καθώς πρόκειται για παλαίμαχο στέλεχος και πρώην συνδικαλιστή, έχει καταλάβει πλέον πως η θητεία του έχει ημερομηνία λήξης που πλησιάζει!

    Πως το ενδιαφέρον γίνεται επένδυση!

    Με τον κ. Παναγιωτάκη στον …πάγο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μπορεί να ασχοληθεί απερίσπαστος με το …καυτό θέμα των ενεργειακών συνεταιρισμών και πρωτίστως, με το ακόμα πιο καυτό ζήτημα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Επειτα από 2,5 χρόνια πειραματισμών και καθυστερήσεων στην κυβέρνηση κατάλαβαν, αφού τους πίεσαν Γάλλοι και Αμερικάνοι, πως πρέπει να σοβαρευτούν!

    Τώρα το δύσκολο είναι να μετατραπεί το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι ExxonMobil και Total (μαζί με τα ΕΛΠΕ) σε επένδυση στην έρευνα για τυχόν κοιτάσματα. Η στήλη υπενθυμίζει πως αίτηση για έρευνα σε περιοχή του Ιονίου είχε κάνει και η ιταλική ENEL, αλλά οι Ιταλοί έγιναν στο τέλος …Λούηδες.

    Ελπίζουμε το ενδιαφέρον των ExxonMobil και Total να είναι όσο σοβαρό φαίνεται. Στα θετικά καταγράφονται οι χαμηλοί τόνοι της κυβέρνησης, όπως προκύπτει και από χθεσινές δηλώσεις του Γ. Σταθάκη σε συνέδριο.

    Ο αγωνιστής Γιάννης Ζαρολιάγκης

    Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι πρώην χρηματιστής, αλλά μάγος δεν είναι! Που να κλείσει ο άνθρωπος τη μαύρη τρύπα που βρήκε; Που να τολμήσει να μειώσει τους μισθούς των υπαλλήλων και να περιορίσει τις “γιορτές” που γίνονται με έξοδα των ΕΛΤΑ για κάθε ευκαιρία; Ούτε τα γαλόνια που απέκτησε ως αγωνιστής κατά του σχεδίου κατασκευής χώρου επεξεργασίας απορριμμάτων στην Κερατέα είναι αρκετά!

    Μετά την αποκάλυψη πως τα ΕΛΤΑ παρακρατούν έσοδα από λογαριασμούς της ΔΕΗ για να πληρώσουν μισθούς και άλλες δαπάνες λειτουργίας ο κ. Ζαρολιάγκης κρύβεται! Ανακοίνωση δεν έβγαλαν τα ΕΛΤΑ, αλλά κυκλοφόρησε χθες non paper του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής που τα φόρτωνε όλα στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ομολογουμένως είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη πως το 2017 σε κράτος – μέλος της Ε.Ε. υπήρχαν 180 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ που λειτουργούσαν χειρόγραφα!

    Δεν υπήρχε ούτε η στοιχειώδης μηχανογράφηση παρά τα δεκάδες εκατομμύρια για “πληροφοριακά συστήματα” από τα ΕΣΠΑ.

    Εγκαίνια 

    Στη λεωφόρο Συγγρού ανοίγει αυτές τις ημέρες νέο ξενοδοχείο, απέναντι από την Εθνική Ασφαλιστική, στο κτίριο που στεγαζόταν ο βασιλιάς της πληροφορικής Πουλιάδης, ο οποίος απεβίωσε μπατήρης.

    Το ξενοδοχείο ανήκει στον επιχειρηματία Γιάννη Ανδρικόπουλου, ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για το μικρό ξενοδοχείο στην αρχή της Πανεπιστημίου και Κριεζώτου.



    ΣΧΟΛΙΑ