• First Top Stories

    Το νέο δόγμα του Σύριζα για ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ. Δεν πουλάμε. Απλά αξιοποιούμε


    **Ας πούμε ότι δανείζω ένα βιβλίο αλλά δεν μου το επιστρέφουν. Αν το έχω δανείσει σε άντρα φίλο, θα πω ότι «μου το άρπαξε», «μου το έκλεψε», «με εξαπάτησε μιλώντας για δανεισμό». Αν το έχω δανείσει σε γυναίκα φίλη, που μου αρέσει λιγάκι, θα πω ότι «το οικειοποιήθηκε επί μακρόν», «έχει αναβλητικότητα επιστροφής», «απολαμβάνει μακροχρόνια την κάθε σελίδα». Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να είμαι υπουργός. Έτσι κάνει πολιτική καριέρα ο Τσακαλώτος. Μιλώντας με άλλες λέξεις για τα ίδια πράγματα.

    *Θυμάστε τι έλεγε ο Σύριζα για το ρεύμα και το νερό, ότι είναι αγαθά και όχι εμπορεύματα. Θυμάστε τα πανό, τα συνθήματα με κόκκινες μπογιές, θυμάστε την ρητορική με κεντρική άποψη «όχι στο ξεπούλημα». Αν τα θυμάστε, ξεχάστε τα. Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας θα πάνε στο μεγάλο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, από όπου θα πωληθούν σε άλλες εταιρείες. Αυτό στη γλώσσα του Μητσοτάκη το λέγανε «αποκρατικοποιήσεις». Είχε προσπαθήσει να το κάνει επί των ημερών του και η χώρα είχε παραλύσει από τις απεργίες. Προσπάθησε να πουλήσει τα λεωφορεία σε ιδιώτες και το έκανε εν μέρει. Οι οδηγοί απέκτησαν από ένα όχημα, το έβαψαν στις 50 αποχρώσεις του μπλε (τιρκουάζ, ραφ, νέιβι μπλου) αλλά έγινε της μουρλής στην Αθήνα. Οι κεντρώοι και οι αριστεροί είχαν αφηνιάσει.

    *Για το νερό και το ρεύμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Το υπερταμείο δεν προβλέπει πουθενά ιδιωτικοποιήσεις. Όσο είμαι εγώ υπουργός, δεν θα γίνει ιδιωτικοποίηση. Όταν γίνετε εσείς, μπορείτε να τις κάνετε. Θέλει σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και τέτοια γνώμη δεν θα πάρει». Δηλαδή μας θεωρεί ηλίθιους. Σαν να μου λέει κάποιος «δεν το πήρα για πάντα το βιβλίο που μου έδωσες απλά το δανείστηκα για μια ζωή». Κάτι τέτοιο μας λέει. Προσωπικά γίνομαι έξαλλος. Δεν μιλάω, δεν μιλάω, για το ηθικό πλεονέκτημα που δηλώνουν ορισμένοι επειδή πήγε ο παππούς τους στη Μακρόνησο. Δεν μιλάω, δεν μιλάω για τον καλοσύνη και τον ανθρωπισμό που υποτίθεται ότι έχουν… Εντάξει αλλά να μην μας κοροϊδεύουν και μέσα στα μούτρα μας.

    *Η άλλη λέξη που εισήγαγε ο Τσακαλώτος είναι η «αξιοποίηση». Δεν πουλάνε, δεν ξεπουλάνε, δεν κάνουν ιδιωτικοποίηση απλά αξιοποιούν, τα πουλάκια μου. Το καταλαβαίνω για τα Ολυμπιακά Ακίνητα, που σαπίζουν στη βροχή αλλά δεν το καταλαβαίνω για υγιείς, κερδοφόρες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ. Γιατί να πωληθεί η ΔΕΗ; Γιατί να μην μπει ένας άλλος μάνατζερ που θα αξιοποιήσει υπέρ του ελληνικού κράτους την πλουτοπαραγωγική επιχείρηση; Όσο για το νερό, αρνούμαι να αποδεχτώ αυτήν την ασυνέπεια. Σε όλο τον πλανήτη όπου μπήκαν ιδιώτες στο νερό, υπάρχει απαίτηση να επιστρέψει ο έλεγχος στα κράτη. Υπάρχει παγκόσμιο κίνημα το οποίο ο Σύριζα και η κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά. Εμείς θυμόμαστε, εκείνοι ξεχνούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/paraskinio-pos-o-stournaras-akirose-ton-spirtzi-ke-ton-kalogritsa-ke-ergo-patra-pirgos-axias-500-ek-evro/77520

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/ola-ta-matia-strammena-sto-savvidi-ke-pote-tha-vali-ta-lefta-tin-paraskevi-sinedriazi-ste/77507



    ΣΧΟΛΙΑ